Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Να ταράξουμε τα βαλτωμένα νερά"

ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και τα σωματεία της Ζώνης καλούν σε συντονισμένους μαζικούς αγώνες, ενάντια στη λαίλαπα της αντεργατικής επίθεσης

Μήνυμα κοινής δράσης, ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, την αποφασιστική αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου, απευθύνουν σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,που, ήδη, βρίσκονται σε συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Οπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των ναυτεργατικών ενώσεων και των σωματείων της Ζώνης, στην αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, που εφάρμοσε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί η χιονοστιβάδα με το "νέο πακέτο" κυβερνητικών μέτρων, που εξαγγέλθηκαν με την υποτίμηση της δραχμής. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης - κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων. Υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης και της "μαύρης εργασίας".

Με την υποτίμηση της δραχμής, τονίζεται στην ανακοίνωση, πριμοδοτούνται τα υπερκέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεξαγωγέων, χτυπιέται το λαϊκό εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο εργατών και συνταξιούχων. Αυτή η πολιτική επιδιώκει τη συρρίκνωση και διάλυση της Ζώνης και τη μετατροπή του όποιου ναυπηγείου ξεφύγει από τη διάλυση, σε κάτεργο όπου θα ανθεί το δουλεμπόριο. Διώχνει μαζικά τους ναυτεργάτες από τα καράβια, εκτινάζοντας την ανεργία στα ύψη. "Τα σωματεία μας - υπογραμμίζεται - εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συντονισμό των αγώνων και να οργανώσουν από κοινού μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις, να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κοινής δράσης των εργαζομένων της πόλης μας, να ταράξουν τα "βαλτωμένα νερά" της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του ΕΚ Πειραιά".

Η πείρα από τους μαζικούς ισχυρούς αγώνες των εργατών της Ζώνης, αναφέρουν τα σωματεία, από το 1995 μέχρι σήμερα, η πείρα από τους σκληρούς απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της χώρας, από τις κοινές δραστηριότητες και τη μαζική κινητοποίηση των κλάδων στις 5 Μάρτη, μαζί με τους συνταξιούχους, είναι ένα ισχυρό όπλο και παρακαταθήκη ότι αυτή η κοινή δράση θα δυναμώσει παραπέρα. "Απέναντι - σημειώνεται, τέλος - στο δικό τους σχεδιασμό πρέπει να αντιτάξουμε την πιο πλατιά μαζική συσπείρωση δυνάμεων, που θα συγκρουστούν και θα ανατρέψουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική".

Η ΕΤΕ - ΔΕΗ

"Είναι σίγουρο ότι η υποτίμηση της δραχμής, πέρα από την αφαίμαξη του εισοδήματός μας, δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας", σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ και καταγγέλλει τα σχέδια για την "άλωση των εργασιακών σχέσεων και το πισωγύρισμα στον εργασιακό και ασφαλιστικό Μεσαίωνα". Δηλώνει, τέλος, αλληλέγγυα σε όποιον κλάδο εργαζομένων επιχειρηθεί να χτυπηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ