Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η αλληλοσφαγή...

ΚΑΡΑΤΣΙ .- Εκατοντάδες αστυνομικοί, οπλισμένοι σαν αστακοί, περιπολούσαν τις ανατολικές συνοικίες στο Καράτσι χτες, καθώς οι αντιμαχόμενες ομάδες μιας εθνοτικής μειονότητας ετοιμάζονταν να θάψουν τους νεκρούς τους, που έφτασαν τους 19 σε δύο μέρες.

Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι της περιοχής κρύβονταν στα σπίτια τους, καθώς ένοπλοι εισέβαλλαν σε οικίες αντιπάλων τους, τους έσερναν έξω από αυτά και τους εκτελούσαν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της αστυνομίας. Οι αντιμαχόμενοι ανήκουν σε αντίπαλες σέχτες του κινήματος Μοχατζίρ Κουάμι, μιας ομάδας που διεκδικεί για λογαριασμό των Ινδών Μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο Πακιστάν, όταν η περιοχή αποαποικιοποιήθηκε, 50 χρόνια πριν, ανεξαρτησία.

Το κίνημα κατακερματίστηκε πολλά χρόνια πριν, και οι δύο μεγαλύτερες διάδοχες ομάδες του συχνά συγκρούονται. Τον περασμένο χρόνο, οι νεκροί από αυτήν τη σύγκρουση έφτασαν τους 300.

Η μεγαλύτερη εκ των δύο ομάδων, υπό την ηγεσία του εξόριστου Αλτάφ Χουσέιν, συμμετέχει στην κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Σιντχ του Πακιστάν, στην οποία το Καράτσι είναι πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος των αρχών στην περιοχή δήλωσε στο "Ασοσιέιτεντ Πρες" ότι η κατάσταση "παραμένει εξαιρετικά τεταμένη", ενώ εξέφρασε φόβους για νέα βία κατά τη διάρκεια των κηδειών.

Τουλάχιστον 12 οχήματα κάηκαν, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που ανήκουν σε τοπικούς αξιωματούχους. "Επικρατεί πλήρες χάος και αναρχία", εκτιμούσε ένας εκπρόσωπος του Χουσέιν.

Η αντίπαλη ομάδα Χακίκι κατηγορεί την κυβέρνηση της επαρχίας ως "σιωπηλό συνένοχο και συνεργό" των δολοφονιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ