Κυριακή 29 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιταχύνεται το ξεπούλημα

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς, προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, ανεμίζοντας τα "εκσυγχρονιστικά" επιχειρήματα του "λιγότερου κράτους", της "ευελιξίας" και της "αποτελεσματικότητας". Περίπου 1.750 Οργανισμοί, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου επιλέγεται να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικοποίησης.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθείται η άρση της μονιμότητας πάνω από 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, η ανατροπή του εργασιακού τους καθεστώτος και η επιβολή της μερικής απασχόλησης σε μεγάλη έκταση. Το σχετικό νομοθετικό "οπλοστάσιο" είναι ήδη έτοιμο και τώρα η κυβέρνηση βάζει μπρος μια "βιομηχανία" Προεδρικών Διαταγμάτων για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Σε πρώτη φάση επιλέγεται - με σχετικά ΠΔ - η μετατροπή σε ανώνυμες εταιρίες των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς, Λιμένος Θεσσαλονίκης, Διαχείρισης Δημοσίων Υλικών, Σχολικών Κτιρίων, Κεντρικής Αγοράς (Λαχαναγοράς) Αθηνών, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αντιδρώντας σε αυτή τη λαίλαπα οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ - ΟΛΘ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ σε συντονισμό της δράσης τους προχώρησαν οι εργαζόμενοι των ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, Λαχαναγοράς και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, πραγματοποιώντας την προηγούμενη εβδομάδα μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΕΘΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ