Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά "Ακρωτήρια"

Οι "Συνήθεις Υποπτοι" συντονίζονται για τρεις βραδιές με τις "Γραμμές"(Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός), οι οποίοι, μετά από απουσία δυόμισι μηνών από τις ζωντανές εμφανίσεις, παρουσιάζονται στο μουσικό χώρο από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (10.30 μμ). "Μέρες αδέσποτες" και άλλα τραγούδια από το εξαμελές σχήμα των Χρήστου Θηβαίου, Αλέκου Βασιλάτου, Τάσου Λώλη, Βασίλη Βασιλάτου, Απόστολου Λαμπούρη και Γιώργου Κορρέ.Οι "Συνήθεις Υποπτοι", στις τελευταίες τους πριν το καλοκαίρι συναυλίες, καταθέτουν την άποψή τους για το ελληνικό τραγούδι. Σύγχρονες ελληνικές μπαλάντες, που, όπως λέει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Χρ. Θηβαίος, έχουν επιρροές από τη ροκ, αλλά και την κλασική μουσική, από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, αλλά και από τις εθνικές μουσικές. Τη σκυτάλη, στις "Γραμμές", θα πάρουν στις 4 και 5 Απρίλη ο Μανώλης Φάμελλος με τους "Ποδηλάτες" και τον Κώστα Λειβαδά.

  • Στην ίδια σκηνή, στις 7 και 8 Απρίλη ανεβαίνει η Μαργαρίτα Ζορμπαλά,παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι, που ξεκινάει από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι και φτάνει μέχρι το σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο (ρωσικά και λατινοαμερικάνικα τραγούδια). Θα ακουστούν επίσης τραγούδια του Αντώνη Μιτζέλου (Τερμίτες) και ορχηστρικά κομμάτια του Αχιλλέα Περσίδη (Νότιος Ηχος). Μαζί με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά θα τραγουδήσει ο Σώτος Κωνσταντίνου, ενώ σε μερικά κομμάτια συμμετέχει η Μαρία Ρεμπούτσικα με το βιολί της.
  • "Ακρωτήριο Ταίναρο", είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης, που παρουσιάζει ο Νίκος Ξυδάκης από αύριο (10.30 μμ) έως και τις 13 Απρίλη στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου). Ενα πρόγραμμα με τραγούδια, επιλογές θεματικά χωρισμένες, από το σύνολο του ρεπερτορίου του αξιόλογου συνθέτη, αλλά και ανέκδοτα κομμάτια. Εκτός από τον ίδιο, τραγουδούν η Δώρα Μασκλαβάνου,ο Χάικ Γιαζιτζιάν,η Αναστασία Μουτσάτσου και η ηθοποιός Ολια Λαζαρίδου σε τρία βαλς που έγραψε ειδικά γι' αυτήν ο Ν. Ξυδάκης και μια ιστορία για τον Γουσταύο Κλάους του Θοδωρή Γκόνη.
  • "Με μια σχεδία στον Κηφισό", ταξιδεύει για την Πετρούπολη ο Νίκος Πιπινέλης,που από αύριο μέχρι και το Σάββατο (10.30 μμ) εμφανίζεται "Στον αέρα".
  • Ο Δημήτρης Μητροπάνος,πάντως, και οι συνεργάτες του ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους "Πατησίων και Παραμυθιού γωνία" στη "Σφεντόνα" στις 12 Απρίλη.
  • Σήμερα (10.30 μμ) στο "Δίαυλο" ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος παρουσιάζει τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά "Στον ήλιο και στον άνεμο ταξίδι θα σε πάω", καθώς και τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών.
  • Ενα μελωδικό οδοιπορικό σε μουσικές του χτες και του σήμερα προτείνουν οι "Μείζονες απουσίες",που εμφανίζονται σήμερα (5 μμ) στη μικρή αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Το σύνολο μουσικής δωματίου θα παρουσιάσει έργα Πάχελμπελ, Γκριγκ, Φωρέ, Χατζιδάκι, Ρότα, Ουίλιαμς κ.ά. Σήμερα, επίσης, στην αίθουσα Φίλων του ΜΜ ξεκινά το διήμερο "Οι δρόμοι του δοξαριού και του μεταξιού" με λαϊκή μουσική από την Ελλάδα (σήμερα) και Ινδία, Αρμενία, Κίνα (αύριο). Σημειώνουμε την περίφημη Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα της Κίνας,που θα εμφανιστεί στο αυριανό πρόγραμμα.
  • Εργα των Παγκανίνι, Ιμπέρ, Ροντρίγκο, Πιατσόλα και Παπαϊωάννου ερμηνεύουν οι Γιάννης Μαυρίδης (βιολί) και Δημήτρης Δημακόπουλος (κιθάρα), στη συναυλία που δίνουν σήμερα (9 μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41).
  • Σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Οδυσσέα Δημητριάδη και με σολίστ στο πιάνο τον Γιάκοβ Κάσμαν, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής μια ακόμη συναυλία με έργα του Τσαϊκόφσκι. Θα παρουσιαστούν το δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα (Α εκτέλεση με την ΚΟΑ) και η έκτη συμφωνία ("Παθητική").

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ