Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη "χώρα" με τις κούκλες

Ενα δεκαπενθήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα κουκλοθεάτρου, με τον τίτλο "Ονειρικά ταξίδια" διοργανώνει, από 9 μέχρι 24 Μάη, το "Θέατρο της κούκλας",που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας. Ενα θεατρικό - εικαστικό περιβάλλον με τα "υλικά" του "Θεάτρου της κούκλας" θα στηθεί από τις 9 μέχρι τις 23 Μάη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ροζ Κτίριο "Κωστή Παλαμά".Εκεί ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να βιώσει τον κόσμο που ο Τάκης Σαρρής και οι συνεργάτες του δημιούργησαν αυτά τα είκοσι χρόνια. Κούκλες, μαριονέτες, σκιές, σκηνικά, και άλλα μικροαντικείμενα θα δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι έναν κόσμο ονειρικό.

"Το κουκλοθέατρο ως καταγραφή προσωπικής διαδρομής και αισθητικής αναζήτησης" είναι το θέμα του Διήμερου Συμποσίου Τέχνης και Επιστημονικής σκέψης,που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μάη, στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν.Υπεύθυνος του Συμποσίου θα είναι ο Γιώργος Πόλος,ενώ συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι (Αγγλία, Σκοτία, Σουηδία, Αμερική, Βέλγιο) επιστήμονες και καλλιτέχνες. Τις εργασίες θα απασχολήσουν πέντε ενότητες. Στην 1η ενότητα θα αναζητηθεί "Το προσωπικό οδοιπορικό του φτωχού κουκλοπαίχτη, προσωπικά και κοινωνικά κίνητρα του κουκλοπαίχτη στην πορεία του μέσα από παραδοσιακούς και σύγχρονους τρόπους έκφρασης στο κουκλοθέατρο". Στη 2η: "Η γέννα, πηγές έμπνευσης του καλλιτέχνη, υλικά και τρόποι που χρησιμοποιεί στις αισθητικές αναζητήσεις του. Ανάπτυξη των προσωπικών εκφραστικών του μέσων". 3η: Οικογένεια, τρόποι οργάνωσης, παραδοσιακές οικογενειακές σχέσεις ανάπτυξης του κουκλοθεάτρου. Στην 4η ενότητα: "Κούκλα παιδί - κούκλα μεγάλος, συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου, σχέση του κουκλοθέατρου με την ψυχοθεραπεία". Και στην 5η: "Συνομιλία με τη σκιά της κούκλας, αναφορά στην κούκλα ως το άλτερ έγκο του υποκειμένου, αλλά και στη σκιά μέσα από την προβολή και την τεχνολογία ως άλλη εικόνα του ανθρώπου".

Τέλος, από 20 μέχρι 25 Μάη, στο "Αμόρε",το "Θέατρο της κούκλας" θα παρουσιάσει την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,σε ελεύθερη μετάφραση και σκηνοθεσία Τάκη Σαρρή.Παίζουν: Ελένη Βουτυρά, Αγγελική Μπατζάκη, Σοφία Ντινιακού, Μίνα Σαρρή, Σοφία Σαρρή και Τάκης Σαρρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ