Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδι στο Διάστημα

Μια ταινία - σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου, μια ταινία που μας ταξιδεύει στο διάστημα και την οποία υπογράφει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, την "2001: η Οδύσσεια του Διαστήματος",θα μεταδώσει απόψε στη 01.45 το ΣΤΑΡ.Ενα υπερσύγχρονο επανδρωμένο διαστημόπλοιο διασχίζει τους γαλαξίες και ακολουθεί μια πορεία προς το Δία. Ολα του τα συστήματα ελέγχονται από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, που αναλαμβάνει να εξουδετερώσει το πλήρωμα και να αναλάβει τη διακυβέρνηση του διαστημοπλοίου. Μαγευτική ταινία μ' ένα υπέροχο ταξίδι στο απέραντο Διάστημα. Ο μελλοντικός άνθρωπος για τον σκηνοθέτη θα είναι ένα σοφό μωρό. Το ταξίδι στ' άστρα γίνεται πιο εντυπωσιακό μέσα και από τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Η ταινία ήταν υποψήφια για τέσσερα Οσκαρ και κέρδισε μόνο αυτό των ειδικών εφέ. Το ρόλο των αστροναυτών ερμηνεύουν ο Κιρ Ντούλια και ο Γκάρι Λόκγουντ.

"Αρχισε την επανάσταση χωρίς εμένα",είναι ο τίτλος της κωμωδίας που σκηνοθέτησε ο Μπαντ Γιόρκιν. Δύο δίδυμα αδέλφια, που εξαιτίας ενός γιατρού δε γνωρίζονται συναντώνται πριν το ξέσπασμα της γαλλικής επανάστασης. Ο ένας μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και ο άλλος σε αριστοκρατική. Αυτό θα είναι και η αιτία που θα βρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εξυπνη σάτιρα με ιδιότυπο χιούμορ και πολύ καλές ερμηνείες από τους Τζιν Γουάιλντερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Ορσον Ουέλς. (ΕΤ - 1 21.15)

Ο Ντάνι Κέι πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Χένρι Κόστερ "Γενικός Επιθεωρητής",που βασίζεται σε θεατρικό έργο του Γκόγκολ. Στη Γαλλία στις αρχές του αιώνα ένας απατεώνας πουλάει ελιξίρια, χρησιμοποιώντας για βοηθό του έναν αμόρφωτο, αλλά καλό νεαρό, που θα πιστέψουν ότι είναι ο επιθεωρητής οικονομικών. (SEVEN X 21.15)

H τελευταία ταινία του Τζον Γουέιν,που γυρίστηκε μερικά χρόνια πριν πεθάνει, είναι το γουέστερν του Ντον Σίγκελ "Με το δάχτυλο στη σκανδάλη".Ενας θρυλικός πιστολέρο, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο, πηγαίνει να πεθάνει ήσυχα και ειρηνικά σε μια κωμόπολη. Το παρελθόν του, όμως τον κυνηγά και όταν η ηρεμία της πόλης θα αρχίσει να ταράζεται από κακούς, τότε θα αποφασίσει να επιστρέψει στη δράση. Ελεγειακό γουέστερν, που ήταν το κύκνειο άσμα του "κάου μπόι" των αμερικανικών γουέστερν. Τον Τζον Γουέιν πλαισιώνουν η γοητευτική Λορίν Μπακόλ και ο Τζέιμς Στιούαρτ. (ΕΤ - 3 01.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ