Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για τις συμβάσεις

Για την πορεία των συμβάσεων εργασίας ενημερώθηκαν χτες πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας της δύναμης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία. Οι τρεις κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται από την ΟΙΥΕ (εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων και τεχνικών υπαλλήλων) βρίσκονται σε τέλμα, αφού οι εργοδοτικές ενώσεις δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις όταν υπογραφεί η Εθνική Σύμβαση, ενώ σε ό,τι αφορά τη σύμβαση των ιδιωτικών υπαλλήλων οι εργοδότες δεν προσέρχονται καν στις διαπραγματεύσεις.

Στη σύσκεψη εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Καυτηρίασαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και όλοι ανεξαιρέτως επισήμαναν ότι ήρθε η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να κάνει την επιλογή του, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανοιχτή σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική.

Ο συντονισμός της δράσης των σωματείων για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών συμβάσεων και η 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 του Απρίλη, είναι τα θέματα της σύσκεψης που πραγματοποιεί την Κυριακή 5 του μήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,στην οποία θα συμμετάσχουν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας πανελλαδικά.

Επίσης, τη Δευτέρα 6 Απρίλη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα μέλη του σε σύσκεψη στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με θέμα την κλαδική σύμβαση, την 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη και την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ