Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για τον "ΦΕΙΔΑ"

Στις αντεργατικές ενέργειες της βιομηχανίας υποδημάτων ΦΕΙΔΑΣ, σε βάρος των δικαιωμάτων των 150 εργαζομένων που απασχολεί, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης και η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, η επιχείρηση τους τελευταίους 4 μήνες απολύει με βάση το 2%, ενώ ταυτόχρονα απασχολεί το προσωπικό 3 - 4 μέρες τη βδομάδα. Επιπλέον - συνεχίζουν - στις 24 Μάρτη ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ο καθένας ξεχωριστά με την επιχείρηση άδεια άνευ αποδοχών 2 - 2,5 μηνών. Επισημαίνουν ότι παρ' όλους τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία για απόλυση οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, μετά και από παρέμβαση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Υπογραμμίζουν ότι μετά την άρνηση των εργαζομένων, η επιχείρηση δεν τους παρέχει δουλιά και τους ενημέρωσε πως θα ξαναεργαστούν στις αρχές Ιούνη.

Ρωτούν τον υπουργό: Τι μέτρα θα παρθούν για την άμεση αντιμετώπιση της παραπάνω αντεργατικής ενέργειας της συγκεκριμένης επιχείρησης; Τι μέτρα θα παρθούν και πότε για τη λύση των κύριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, δηλαδή την απασχόλησή τους και την καταβολή των μεροκάματων υπερημερίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ