Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αγωνιστική κλιμάκωση απαιτούν οι εργαζόμενοι

Δυναμώνουν συνεχώς οι αγωνιστικές διαθέσεις και η απαίτηση, για την αποφασιστική κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγώνων, καθώς οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ολομέτωπη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. Εντατικά προετοιμάζεται η πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία της 9ης του Απρίλη

Κλιμακώνεται τις επόμενες μέρες η σύγκρουση κυβέρνησης - εργαζομένων, καθώς η πρώτη φέρνει, την Τρίτη, στην ολομέλεια της Βουλής, το ισοπεδωτικό, για την "Ολυμπιακή" και τους εργαζόμενους, νομοσχέδιο και οι δεύτεροι πιέζουν τις "ανόρεχτες" συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, για ακόμα πιο αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, έχοντας κάνει, ήδη, φανερές τις αγωνιστικές τους διαθέσεις με τη συμμετοχή τους στις θυελλώδεις κινητοποιήσεις της προηγούμενης βδομάδας.

Ετσι, την Τρίτη το απόγευμα, η Βουλή θα "πολιορκηθεί" από την εργατική συγκέντρωση, που οργανώνεται στις 6 μ.μ. από τη ΓΣΕΕ, η οποία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ σε Αθήνα και Πειραιά. Την ίδια μέρα, έχει κηρυχτεί από την ΟΣΠΑ 24ωρη απεργία στην "Ολυμπιακή", ενώ αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις αποφασίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου. Δυο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 9 Απρίλη, η χώρα ολόκληρη "παραδίνεται" στην 24ωρη πανεργατική πανυπαλληλική απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Απαίτηση των εργαζομένων είναι η αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων και ο συντονισμός τους σε πανελλαδική κλίμακα από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφού, μέσα από μια "καταιγίδα" παρεμβάσεων πλήθους πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, υπογραμμίζεται ότι "η "Ολυμπιακή" είναι μόνο η αρχή".Αυτό ακριβώς υπογραμμίζει, με το δικό της τρόπο, η ίδια η κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας ότι έρχεται η σειρά των υπόλοιπων ΔΕΚΟ στο ξεπούλημα και το πραξικοπηματικό "ξήλωμα" των εργατικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τα δυο νομοσχέδια που "έρχονται" μέσα στο Μάη, καθώς και των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα πιο έντονη και από ακόμα πλατύτερες δυνάμεις προβάλλεται, επίσης, η απαίτηση για την αποχώρηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", ενώ στο κενό πέφτουν σε μεγάλο βαθμό οι συντονισμένες προσπάθειες των κυβερνητικών επιτελείων, που, μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, επιχειρούν να "πνίξουν" τις κινητοποιήσεις με τα "δοκιμασμένα" όπλα της σύγχυσης, της πόλωσης και του αποπροσανατολισμού.


ΣΕΛ.  10   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ