Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Κρίσιμες στιγμές

Αλλαγές αποφασίζει το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο μετά τα προχτεσινά γεγονότα

Μια δεκαετία πίσω γύρισε την Κυριακή το απόγευμα η ΑΕΚ. Φυσικά, δεν ανακαλύφθηκε καμιά μηχανή που να επιτρέπει ταξίδια στο χρόνο, αλλά τα όσα ακολούθησαν το νέο στραπάτσο απ' τη Βέροια θύμισαν εποχή Ζαφειρόπουλου. Βέβαια, το καλοκαίρι είχαν εμφανιστεί ξανά "εξεγέρσεις" των οπαδών, όμως τότε δεν αφορούσαν και τους παίχτες. Η ΑΕΚ αναμφισβήτητα διανύει μια απ' τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της, μ' αποτέλεσμα η ομάδα που στο μισό του πρωταθλήματος ήταν πρώτη, να κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό απ' την Ευρώπη. Το σημερινό ΔΣ λοιπόν καθίσταται ιδιαιτέρως κρίσιμο.

Το κυριακάτικο σοκ ουσιαστικά αποτέλεσε την αφορμή για την αντίδραση κατά πάντων, οι αιτίες προϋπήρχαν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δικαιολογούνται έκτροπα και φθορές που έγιναν στο "Ν. Γκούμας". Τη μεγαλύτερη ευθύνη οι οργανωμένοι οπαδοί την καταλογίζουν στη διοίκηση και ιδιαίτερα στον διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Λεοντσινίδη,ο οποίος δήλωσε παραίτηση. Χτες είχε συνάντηση με τον τοποτηρητή της ιδιοκτήτριας εταιρίας, Π. Χάντερ,αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν άλλαξε γνώμη.

Αλλωστε, η απόφαση απομάκρυνσής του είναι ειλημμένη αρκετό καιρό και όπως υποστηρίζουν ορισμένοι βρήκε ευκαιρία για "ηρωική έξοδο". Πληροφορίες θέλουν τη θέση του να καταλαμβάνει ο 30χρονος δικηγόρος Πατρίκιος Κομνηνός, στέλεχος του Συνδέσμου Οπαδών στην Αμερική. Αυτό που δεν έχει καταληχθεί είναι αν θ' αναλάβει πλήρη καθήκοντα ή θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ως "μαθητευόμενος" δίπλα στον Χάντερ. Αλλαγές αναμένονται τώρα ή αργότερα και σ' άλλα επίπεδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο "δικέφαλο" και θ' αποφασιστούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αποτελμάτωση της Ενωσης. Ισως μάλιστα οριστικοποιηθούν η πρόσληψη του προπονητή και κάποιες απ' τις μετεγγραφές. Δεν αποκλείεται ακόμα κάποια μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν.

Απ' την όλη κατάσταση πάντως αναβαθμισμένος βγαίνει ο Λ. Νικολάου, που παίρνει περισσότερες αρμοδιότητες. Μάλιστα ο πρόεδρος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απόλυση Ντουμιτρίου, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Ρουμάνου. Στη συνέντευξη του Σαββάτου μεταξύ άλλων ανέφερε πως "έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα" και κακώς "κάλυψε έναν άνθρωπο που δε λειτουργούσε για το συμφέρον της ομάδας". Πάντως την επομένη οι φίλαθλοι ξαναφώναξαν υπέρ του "Ντου - Ντου"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ