Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Προβάδισμα ο ΠΑΟ και... τα οικονομικά προβλήματα

Οι "πράσινοι" πήραν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά οι ανώνυμες εταιρίες πονοκεφαλιάζουν για την τηλεόραση και τα χρέη

Χωρίς χειροκρότημα, έπεσε το Σάββατο η αυλαία της κανονικής περιόδου.

Παρουσία ελαχίστων θεατών, ο Παναθηναϊκός νίκησε το Σπόρτιγκ και κατέκτησε το προνόμιο της έδρας έναντι όλων των αντιπάλων του, η Δάφνη και η Λάρισα αποχαιρέτησαν και τυπικά την επαγγελματική κατηγορία και ο ιστορικός Αρης κατρακύλησε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πορεία του κυπελλούχου Ελλάδας, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνέντευξη που παραχώρησε χτες ο ΕΣΑΚΕ, στην οποία παρουσίασε το νέο σήμα του και το πρόγραμμα των πλέι-οφ. "Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρξε αγωνία για την τελική κατάταξη. Δικαιωθήκαμε ως προς την απόφαση που απαγόρευε τη διακίνηση οπαδών, καθώς τα φαινόμενα βίας περιορίστηκαν σε ένα - δύο παιχνίδια, ενώ σε σύγκριση με πέρσι κόπηκε ο ίδιος αριθμός εισιτηρίων", υπογράμμισε ο Θ. Καρατζάς. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ απέδωσε τα οικονομικά προβλήματα του Αρη στο... αμαρτωλό παρελθόν και έκανε λόγο για σημαντικά οικονομικά ανοίγματα, γενικότερα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιταλία, όπου "οι περισσότερες ομάδες πάνε για πτώχευση".

Η τηλεόραση και τα χρέη

Το θέμα που κυριαρχεί πάντως τελευταία στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ, είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που παραχωρεί τη δυνατότητα στα σωματεία να διαπραγματεύονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων τους. Προς το παρόν δεν έχει εκφραστεί τέτοια πρόθεση, όμως σε μια τέτοια περίπτωση η πλειοψηφία των ομάδων θα βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου. Ο ΕΣΑΚΕ ελπίζει ότι και φέτος θα υπογράψει μια συμφέρουσα για το άθλημα οικονομική σύμβαση με κάποιο από τα τηλεοπτικά κανάλια. Κανείς όμως δε γνωρίζει αν ισχύει και για το μπάσκετ η τρίμηνη "πονηρή περίοδος" μέχρι την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, διάστημα στο οποίο δεν επιτρέπεται σε κανέναν να υπογράψει οικονομική συμφωνία για τηλεοπτικά δικαιώματα.

Βαδίζοντας πάντως το δρόμο του ποδοσφαίρου και με παράδειγμα τα συμβαίνοντα στον Αρη, ο ΕΣΑΚΕ ζήτησε ρύθμιση των χρεών, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, "να υπάρξει προσέλκυση επενδυτών και οι ΚΑΕ να ενταχθούν χωρίς προβλήματα στο υπουργείο Εμπορίου".

Από σήμερα πλέι - οφ

Σήμερα ξεκινάει η πρώτη φάση των πλέι-οφ. Στις 18.30 ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα τον Ηρακλή (ΑΝΤ-1). Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Πανιώνιος υποδέχεται στις 20.00 τον Σπόρτιγκ. Στα άλλα δύο παιχνίδια της πρώτης φάσης θα αναμετρηθούν (αύριο) το Περιστέρι με τον Παπάγου και το Ηράκλειο με τον Αρη. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα συμπληρώσουν δύο νίκες και θα παίξουν οι νικητές των συναντήσεων: Πανιώνιου - Σπόρτιγκ με την ΑΕΚ, Περιστερίου - Παπάγου με τον ΠΑΟΚ, Ηράκλειου - Αρη με τον Παναθηναϊκό και Απόλλωνα - Ηρακλή με τον Ολυμπιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ