Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος

Ο Ολυμπιακός αγκάλιασε τον τίτλο μετά τη νίκη επί του ΠΑΟ με 2 - 0. "Φωτιά" στην ουρά

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο τίτλος... βάφτηκε κόκκινος. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά πρωταθλητής. Πάντως το σαββατιάτικο ντέρμπι επιβεβαίωσε πως το μέγιστο μερίδιο ευθύνης για τα κατά καιρούς έκτροπα ανήκει στους παράγοντες. Η "επιχείρηση ηρεμία" που εφάρμοσαν αμφότερες οι πλευρές έφερε αποτέλεσμα και απέδειξε ότι "δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δε θέλω"... Αντίθετα, το νέο "χαστούκι" της ΑΕΚ απ' τη Βέροια δεν... πυροδότησε μόνο επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια (σχετικό ρεπορτάζ σ' άλλη στήλη) αλλά άφησε ανοιχτή και την "υπόθεση" ΟΥΕΦΑ. Ρευστή παραμένει η κατάσταση και στη... ζώνη των καταραμένων.

Ο Ολυμπιακός... χτύπησε πλαγιομετωπικά τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η συμφόρηση που επικρατούσε στο κέντρο μετέθεσε το παιχνίδι στ' άκρα όπου οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν κατά κράτος. Απ' τα πλάγια ξεκίνησαν και σχεδόν κατά μέτωπο ολοκληρώθηκαν αμφότερες οι προσπάθειες που διαμόρφωσαν το τελικό 0 - 2.

Στον Πειραιά λοιπόν πανηγυρίζουν τον τίτλο και κάνουν σχέδια για τη νέα χρονιά. Ο Π. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον Κρίστο Στόιτσκοφ και είχαν μια πρώτη διερευνητική συζήτηση. Ο Βούλγαρος παίχτης βρέθηκε για λίγο στο Ελληνικό, πηγαίνοντας για τη Σαουδική Αραβία. Πάντως ο Μπάγεβιτς δε βλέπει ιδιαίτερα θετικά αυτή τη μετεγγραφή. Και επίσημα από χθες ο Τ. Μητρόπουλος είναι ο μάνατζερ της ομάδας "υπό τις οδηγίες του προπονητή Ν. Μπάγεβιτς" σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Στην Παιανία φυσιολογικά επικρατεί κατήφεια. Παίχτες, προπονητής αλλά και η διοίκηση των "πρασίνων" άκουσαν αρκετά. Οι πρώτες αλλαγές θ' αφορούν την 11άδα με κάποιους βασικούς να μετατρέπονται σε "παγκίτες".

Η κατρακύλα της ΑΕΚ συνεχίστηκε, έτσι ο ΠΑΟΚ που συνέτριψε τον Πανιώνιο με 6 - 1 και ο Ιωνικός που κέρδισε εύκολα την Καβάλα 2 - 0 πλησίασαν επικίνδυνα το δικέφαλο (3 και 6 πόντους αντίστοιχα). Η ευρωπαϊκή παρουσία των "κιτρινόμαυρων" τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση...

Σπουδαία νίκη πέτυχε στον Πύργο η Προοδευτική. Τα λόγια του Κυράστα σκιαγραφούν τα δρώμενα: "Η εμφάνιση μας ήταν αξιολύπητη. Λόγω Γεωργίου δε φάγαμε 3 - 4 γκολ. Δικαιολογώ τις μουρμούρες των φιλάθλων. Οποιος δεν μπορεί να παίξει ας πάει από τώρα διακοπές". Σκοτσέζος ναι, τσιγκούνης όχι, αποδείχτηκε ο Λι Μπούλεν που πέτυχε τρία γκολ και έδωσε ισάριθμους πολύτιμους πόντους στην Καλαμάτα. Απ' την πλευρά του ο Γ. Παράσχος προανήγγειλε με χθεσινές του δηλώσεις "διαζύγιο" με τον Ηρακλή με το πέρας του πρωταθλήματος. Η ισοπαλία στο Βύρωνα δεν ευνοεί ούτε Αθηναϊκό ούτε Εθνικό στην προσπάθεια σωτηρίας. Πάντως ο Σπίνουλας αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αφού μπήκε στο 83' και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 86'.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γλυκιά ήττα (2007-10-05 00:00:00.0)
Διπλό κέρδος (2002-11-07 00:00:00.0)
Ματς κλειδί στο Καυτατζόγλειο (2001-01-28 00:00:00.0)
«Καρδιοχτύπια» ως το τέλος (2000-04-25 00:00:00.0)
Μπάγεβιτς εφ' όλης της ύλης (2000-04-07 00:00:00.0)
"Καμιά καινοτομία" (1996-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ