Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εδεσαν" τα πλοία

Παρέλυσαν από χτες όλα τα λιμάνια της χώρας από την 48ωρη απεργία των λιμενεργατών. Στις 10 πμ στο ΕΚΠ η συγκέντρωση των απεργών του Πειραιά

Δυναμική απάντηση στη σκληρή αντεργατική επίθεση δίνουν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης,την οποία οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία. Ο αγωνιστικός άνεμος άρχισε να πνέει από χτες στο πρώτο λιμάνι της χώρας, με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στα άλλα λιμάνια της χώρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγινε και μεγάλη συγκέντρωση. Τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΛΘ χαιρέτισαν ο γραμματέας του ΕΚΘ Θόδωρος Κυριακίδης και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός.Επίσης στο χώρο το λιμανιού περιόδευσε χτες και κλιμάκιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Μιχάλη Σπυριδάκη.

Τα καράβια θα παραμείνουν δεμένα στο λιμάνι από σήμερα στις 6 το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Οι ναυτεργάτες καλούνται από την ΠΕΜΕΝ και τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε συγκέντρωση στις 6 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη για την περιφρούρηση της απεργίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Εργατικό Κέντρο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και άλλα. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούνται να δώσουν το μαζικό τους "παρών" και οι συνταξιούχοι του Πειραιά από τα σωματεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ