Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Θα παραδοθεί ο Κάρατζιτς;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Δυτικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν χτες βράδυ πως ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων και καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία, εξετάζει τους όρους για την ενδεχόμενη παράδοσή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

"Ο Κάρατζιτς έχει ενημερώσει τη νέα συντηρητική ηγεσία των Σερβοβόσνιων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδοθεί", δήλωσε στο πρακτορείο "Ρόιτερ" καλά ενημερωμένη πλην ανώνυμη διπλωματική πηγή. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Κάρατζιτς κοινοποίησε τη θέση του στην Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μπιλιάνα Πλάβσιτς και Μίρολαντ Ντόντικ, στους οποίους κατέστησε σαφές ότι θέτει και ορισμένες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών λέγεται πως είναι να κρατηθεί σε μια ορθόδοξη χώρα εφόσον το ΔΔ της Χάγης αποφασίσει τη φυλάκισή του...

  • Αργά χθες το βράδυ μέλη της οικογενείας του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές και τόνισαν ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ούτε καν σκέφτεται να παραδοθεί οικειοθελώς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ