Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις και συγκρούσεις στα λιμάνια

ΣΙΔΝΕΪ. -

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχτηκαν χτες στο λιμάνι του Σίδνεϊ όταν απεργοί λιμενεργάτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και φρουρούς ασφαλείας της ναυτιλιακής εταιρίας εκφορτώσεων "Πάτρικ", η οποία πριν λίγες μέρες απέλυσε άνευ λόγου και αιτίας 1.400 συνδικαλιστές εργαζόμενους.

Πεδίο συγκρούσεων ήταν το λιμάνι "Ντάρλινγκ". Οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων εργατών, που γιουχάριζαν τους άνδρες ασφαλείας της εταιρίας "Πάτρικ". Κάποια στιγμή, άγνωστοι έριξαν σπρέι στο συγκεντρωμένο πλήθος. Αστυνομικοί και διαδηλωτές υπέφεραν για αρκετή ώρα από πόνους στα μάτια και αναπνευστικά προβλήματα. Οι μόνοι που τη "γλίτωσαν" ήταν οι φύλακες "ασφαλείας" της εταιρίας "Πάτρικ", γεγονός που κάνει τις αστυνομικές δυνάμεις να εστιάζουν προς τα εκεί τις έρευνες για την ανεύρεση του "ψεκαστή" - δράστη.

Την ίδια ώρα, διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις λιμενεργατών αναλαμβάνουν δράση αλληλεγγύης προς τους 1.400 απολυμένους εργάτες της "Πάτρικ", με πρώτους τους Ολλανδούς που ανακοίνωσαν πως θα αρνηθούν να δώσουν τις υπηρεσίες τους σε όποιο πλοίο - του οποίου τα εμπορεύματα έχουν φορτωθεί από την εταιρία "Πάτρικ" - αράξει στο λιμάνι του Αμστερνταμ! Σε παρόμοιες κινητοποιήσεις φαίνεται πως προβαίνουν και οι Αμερικανοί ναυτεργάτες, καθώς η "Διεθνής Ενωση Εργατών του Λογκσόουρ" ήδη έδωσε σχετική εντολή στους ναυτεργάτες της Δυτικής Ακτής. Επίσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Εργατών Μεταφορών ανακοίνωσε πως έφθασε σε συμφωνία με τη "Μεντιτεράνιαν Ναυτιλιακή Εταιρία" ώστε να μην χρησιμοποιήσει η τελευταία τις εγκαταστάσεις της "Πάτρικ" στην Αυστραλία.

Οσο για την κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, αυτή παραμένει ασυγκίνητη, μιας που η εταιρία "Πάτρικ" συνδέεται άμεσα με εταιρία μεγαλογαιοκτημόνων που συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες και υποστηριχτές της συντηρητικής του παράταξης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ