Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΕΗ
Ανάγκη για ενότητα κι αγώνα

Ψήφισαν, χτες, οι ηθοποιοί για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Οι φετινές αρχαιρεσίες συμπίπτουν με τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΗ. Νωρίς, χτες, το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα γραφεία του σωματείου. Το κλίμα ήταν αισιόδοξο για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι και η ανάγκη ενός δυνατού, ενωτικού και διεκδικητικού σωματείου είναι μεγάλη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και η μέχρι τώρα σύνθεση του ΔΣ του σωματείου ήταν ανίσχυρη, ίσως και απρόθυμη για να τα επιλύσει.

Η "Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών" (ΔΕ-Η) έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει το δυναμικό "παρών" της στα προβλήματα και τις αγωνίες των ηθοποιών. Οι υποψήφιοι της ΔΕ-Η συζητούσαν με τους συναδέλφους τους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ΣΕΗ τα τελευταία χρόνια, ενώ συμφωνούσαν ότι μόνο με την προσωπική και συλλογική ευθύνη μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και ότι μόνο με τη συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων μπορούν να επιχειρήσουν μια αντεπίθεση εξόδου από την κρίση.

Δυναμικό "παρών" και αισιόδοξο μήνυμα έδωσαν οι νέοι ηθοποιοί που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών". Ανθρωποι με αγωνιστική διάθεση και γόνιμη αγωνία, πρόθυμοι να δώσουν τη μάχη τους για την επίλυση των προβλημάτων. Είναι εκείνοι οι ηθοποιοί - παλιότεροι και έμπειροι συνδικαλιστές, αλλά και νεότεροι - που συμφώνησαν και "υπέγραψαν" τη διακήρυξη της ΔΕ-Η,καλώντας όλους τους ηθοποιούς "ενωτικά, αγωνιστικά να δώσουμε τη μάχη για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειάς μας, για νέους αγώνες που θα μας οδηγήσουν σε νέες κατακτήσεις. Ολοι μαζί να κάνουμε το Σωματείο μας δυνατό, ενωτικό, ταξικό, πολιτιστικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ