Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ανθρώπινος παράγοντας

Βασισμένη στο εξαιρετικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάγκοφ "Η καρδιά του σκύλου" είναι η ταινία του Αλπέρτο Λατουάνα που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στη 01.00. Πρόκειται για ένα έργο σοβαρό, αλληγορικό, με κάποια δόση ιδιότυπου χιούμορ, που αφηγείται την εξής απίστευτη ιστορία. Ενας μεγάλος επιστήμονας συναντά μια μέρα έναν αδέσποτο, πεινασμένο σκύλο. Κάτι τον σπρώχνει να μαζέψει το ζώο σπίτι του. Να το μεταχειριστεί καλά και στοργικά, αλλά έπειτα του έρχεται μια έμπνευση. Να το αλλάξει. Να το κάνει άνθρωπο. Του κάνει μια μεταμόσχευση ενός αδένα της ανθρώπινης υπόφυσης και το τελικό αποτέλεσμα να είναι ο σκύλος να αποκτήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Την κακή συμπεριφορά, όμως. Γίνεται αυθάδης, άδικος, πλεονέκτης, αχάριστος, αγενής, σκληρόκαρδος και κυρίως "απάνθρωπος" Η καρδιά του σκύλου έχει αλλοιωθεί, δεν είναι πια καλή,... είναι ανθρώπινη. Ετσι ο γιατρός συνειδητοποιεί το σφάλμα του και ξαναδίνει στο σκύλο την πραγματική του ιδιότητα, δηλαδή την ταυτότητά του. Με τον Μαξ φον Σίντοφ.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Οι άνθρωποι του ορυζώνα" του Ρίτι Παν.

Ενα ζευγάρι και εφτά παιδιά, εφτά κόρες καλλιεργούν τη γη τους και το ρύζι είναι εκείνο που καθορίζει τη ζωή τους, την ευτυχία τους, τα πιστεύω τους, την επιβίωσή τους. Ενα κομματάκι γης τοσοδά για μια οικογένεια τόσο μεγάλη σε αριθμό δεν επαρκεί. Ο πατέρας πεθαίνει όταν πατά μια νάρκη και εκτός από την απώλεια και το πένθος, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας χειροτερεύει. Η γυναίκα, η μάνα, η αγρότισσα αγωνίζεται απελπισμένα να τα φέρει βόλτα και να τα βάλει με την ανέχεια, με τα στοιχεία της φύσης. Πρέπει να συντηρήσει τα παιδιά της, και αυτό θα κάνει. Πρώτη τηλεοπτική προβολή.

Από το MEGA στη 01.30 "Το λιμάνι της αγωνίας" του Ελία Καζάν.

Μια ταινία που άφησε εποχή, μια ταινία που δείχνει τον Μάρλον Μπράντο στις καλύτερες του στιγμές. Το σενάριο είναι βασισμένο σε μια σειρά βραβευμένων με Πούλιτζερ άρθρων του δημοσιογράφου Μάλκομ Τζόνσον. Ενας αποτυχημένος πρώην πυγμάχος, "αδέξιος", αλλά κατά βάθος συναισθηματικός, ο οποίος έχει εμπλακεί στις παράνομες δραστηριότητες κακοποιών, αποφασίζει να καταγγείλει τα έργα του οργανωμένου εγκλήματος.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Οι τέσσερις σωματοφύλακες" του Ρίτσαρντ Λέστερ.

Πρόκειται για μια ταινία αγγλικής παραγωγής του 1975 που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Η εκδικητική και διεφθαρμένη μιλαίδη είναι αποφασισμένη να κάνει τους σωματοφύλακες να πληρώσουν ακριβά, επειδή απέτυχε το σχέδιό της να γελοιοποιηθεί η βασίλισσα της Γαλλίας. Το μεγαλύτερο της όπλο είναι η ομορφιά της, μια ομορφιά σατανική ίσως, αλλά που ακόμη και ο Ντ' Αρτανιάν δε θα μπορέσει να της αντισταθεί. Εκείνη θα τον παρασύρει, θα τον γοητεύσει, θα τον "αποπλανήσει" με την ελπίδα να τον παραπλανήσει. Αλλα, φευ, έχει λογαριάσει χωρίς τους τρεις ξενοδόχους, τους τρεις σωματοφύλακες. Με τους: Ολιβερ Ριντ, Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, Φρανκ Φίνλεϊ, Μάικλ Γιορκ, Φέι Ντάναγουεϊ, Κρίστοφερ Λι, Τζέραλντιν Τσάπλιν και Τσάρλτον Ιστον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο τελευταίος έρωτας (2007-03-03 00:00:00.0)
Ο φύλακας άγγελος ερωτεύεται (2000-12-20 00:00:00.0)
Οι γέφυρες του έρωτα (1999-09-12 00:00:00.0)
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχοι (1996-12-18 00:00:00.0)
Προξενιό, ραψωδία και Τζακ (1995-03-11 00:00:00.0)
Η Ανακάλυψη του ...Πάραλαξ (1995-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ