Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οταν "ψηφίζει" η Σοφοκλέους

Ολοφάνερα συγκινημένοι ήταν η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της για το νέο ιστορικό ρεκόρ στη Σοφοκλέους και την εκτίναξη του δείκτη στα ύψη. Ερμηνεύοντας την άνοδο αυτή στο Χρηματιστήριο, τόνιζαν ότι έχουν δημιουργηθεί "προσδοκίες στην αγορά" μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας -Θράκης και τις ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζονται σε άλλες κρατικές τράπεζες (Ιονική, αλλά και Εμπορική). Θετικά είδε η αγορά και το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, και αυτό για την "Ολυμπιακή", αλλά πάντα περιμένει περισσότερα και "πιο γενναίες αποφάσεις"...

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οτι οι "επενδυτές" της Σοφοκλέους ενθουσιάζονται μόνο στο άκουσμα σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ή, όπως συμβαίνει στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια, ειδήσεων - εφιαλτών για το λαό, όπως η άνοδος της ανεργίας, η αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων, κλπ. Εγκρίνουν και υπερψηφίζουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των κυβερνώντων, αλλά, βέβαια, δεν "κρέμονται" από αυτές.

Ο "ναός του τζόγου" δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε βέβαια η αύξηση των ποσών που παίζονται εκεί πρόκειται να συμβάλει στην "ανάπτυξη του τόπου" και άλλα τέτοια μεγαλόστομα. Με λίγα λόγια, όταν πάει καλά το Χρηματιστήριο, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να "κουμπώνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ