Πέμπτη 16 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλοθι στην κυβέρνηση δίνει ο ΣΥΝ...

Καταγγελίες μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ κατά της ηγεσίας του

Ανοιχτές αντιδράσεις και από μέλη της ΚΠΕ του προκαλεί η στάση της ηγεσίας του ΣΥΝ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, με την οποία, ουσιαστικά, συμφωνεί και περιορίζει την... προγραμματική του αντιπολίτευση σε κριτική επί των διαδικασιών, δηλαδή του αυταρχικού αντιδημοκρατικού τρόπου που προσπαθεί να την επιβάλει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με αφορμή την τοποθέτηση του ΣΥΝ στην επιχείρηση της κυβέρνησης να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και να καταργήσει το 8ωρο κλπ., το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Σουλιώτης επισημαίνει ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ και ο υπεύθυνός του Δ. Παπαδημούλης δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καθώς με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε - εκφράζοντας, προφανώς, τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΝ - "αντί να τοποθετηθεί και να απορρίψει επί της ουσίας τις αντεργατικές ρυθμίσεις του υπουργού Εργασίας κρύφτηκε πίσω από την ΟΚΕ και τον ψευτοκοινωνικό διάλογο και κατέφυγε στο γνωστό κόλπο της κριτικής επί των διαδικασιών". "Ετσι, τονίζει το μέλος της ΚΠΕ, το γραφείο τΤπου του ΣΥΝ και ο Δ. Παπαδημούλης προσέφεραν αριστερό άλλοθι στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης".

Ο Δ. Σουλιώτης τονίζει πως "ο πρόεδρος και η ΠΓ του ΣΥΝ έχουν χρέος να τοποθετηθούν ακριβώς στα απαράδεκτα που περιέλαβε το εν λόγω δελτίο Τύπου" και ζητά να φύγει ο Παπαδημούλης από υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, επειδή θεωρεί πως δεν εκφράζει το κόμμα, ενώ είναι αυτές ακριβώς οι θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ... Αλλωστε, παρόμοιες θέσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσφατα όταν μίλησε στο συνέδριο του "Εκόνομιστ". Εξωράιζε την καταστροφική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως, τάχα, "η χώρα μας έχει τις μεγαλύτερες καθαρές εισπράξεις απ' όλες τις χώρες της ΕΕ", παρακάμπτοντας το γεγονός πως, στη διάρκεια της ένταξης, έχει πενταπλασιαστεί το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, με αποτέλεσμα, συνολικά, η χώρα μας να πληρώνει πολλαπλάσια ποσά για ν' αγοράζει προϊόντα από την Κοινότητα...

Κατά τα άλλα ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αφού διαβεβαίωσε για την πίστη του ΣΥΝ στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και την ΟΝΕ... και αναλώθηκε σε γενικόλογη κριτική στην κυβερνητική πρακτική, πρόβαλε πως είναι... "αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ", δίνοντας άλλοθι και στις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης. Ενώ ζήτησε και τη "δημιουργία σταθερού πλαισίου για την κινητοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων", διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι "για το ΣΥΝ το ιδιωτικό κεφάλαιο έχει μια ξεχωριστή θέση στην οικονομική ανάπτυξη και το κράτος οφείλει να διαμορφώνει τις υποδομές και σταθερά πλαίσια για την ανάπτυξή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ