Σάββατο 18 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ
Πιο επικίνδυνη η Κίντερ

Εντεκα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει ιταλικές ομάδες. Τελευταία φορά το 1988 με την Τρέισερ Μιλάνο. Εκτοτε το ιταλικό μπάσκετ βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μόνο τρεις ομάδες έφθασαν σε φάιναλ φορ, αλλά έμειναν με την ικανοποίηση της συμμετοχής. Το 1991 στο Παρίσι η Σκαβολίνι Πέζαρο έπιασε πάτο. Το ίδιο συνέβη ένα χρόνο αργότερα στην Κωνσταντινούπολη. Η Φίλιπς Μιλάνο πήγε ως φαβορί και κατέληξε στην τρίτη θέση. Το 1993 στην Αθήνα, η Τρεβίζο του Τόνι Κούκοτς έκανε την έκπληξη νικώντας στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ. Στον τελικό απέναντι στη Λιμόζ έμεινε όμως στους 55 πόντους. Ηταν ο χειρότερος τελικός όλων των εποχών.

Μετά από μια χαμένη πενταετία, οι Ιταλοί ξανάρχονται. Στη Βαρκελώνη θα εκπροσωπηθούν με δύο ομάδες. Ελπίζουν ότι θα ανακτήσουν τα πρωτεία. Η Τρεβίζο δεν είναι πάντως φαβορί έναντι της ΑΕΚ. Αντιθέτως, η Κίντερ Μπολόνια στην παρθενική της εμφάνιση σε φάιναλ φορ, θεωρείται ακόμα και από τον Γιάννη Ιωαννίδη, η ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο. Στον πάγκο της βρίσκεται ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ετόρε Μεσίνα. Νεαρός, φιλόδοξος και γνώστης του αντικειμένου του, άφησε το καλοκαίρι τη "Σκουάντρα Ατζούρα" για να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Στην περίοδο των μεταγραφών ξόδεψε ουκ ολίγα. Επεισε τον Ντανίλοβιτς να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Μπολόνια, έκανε την καλύτερη προσφορά στον Γάλλο Ριγκοντό, από τον Παναθηναϊκό πήρε τον Σκονοκίνι, άφησε ελεύθερους τους Πρέλεβιτς, Παταβούκα, κράτησε τον μαχητή Σάβιτς έστω κι αν βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και διέγραψε μια πολύ καλή πορεία σε ιταλία και Ευρώπη. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ακούει στο όνομα Ριγκοντό. Ο Γάλλος κατά τη διάρκεια της περιόδου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Θα είναι βέβαια παρών στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή.

Απέναντι στην Παρτιζάν, οι Ιταλοί είναι το φαβορί. Οι Σέρβοι διαθέτουν το ταλέντο, όχι όμως και την απαραίτητη εμπειρία για τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Επιπλέον, μακριά από το Βελιγράδι, λόγω του νεαρού της ηλικίας χάνουν πολλές από τις ικανότητές τους. Οι Ραντόσεβιτς, Τσουμπρίλο, Τομάσεβιτς, Ντρόμπνιακ, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν ό,τι και οι Τζόρτζεβιτς, Ντανίλοβιτς, Ρεμπράτσα το 1992, οι οποίοι πριν καλά καλά βγάλουν μουστάκι κατέπληξαν την Ευρώπη με τη φανέλα της Παρτιζάν, όμως δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ - Γιαννιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ