Σάββατο 18 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΟ
Με όπλο την υπομονή

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νοβάκι, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Κυπελλούχων. Στη Νάπολη με Ποσίλιπο η Βουλιαγμένη

Ανάσταση στις πισίνες θα κάνουν σήμερα η πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη και ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός που δίνουν τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια για τη φετινή χρονιά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στον Πειραιά τη Σλοβακική Νοβάκι (18.45, ΕΤ-1) στο έναν ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με αποκλειστικό σκοπό να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Βέβαια το έργο των "ερυθρολεύκων" δεν είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να ανατρέψουν τηδιαφορά των τεσσάρων γκολ από την απρόσμενη ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 6-10.

Στους Πειραιώτες επικρατεί η αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους, μια και οι Σλοβάκοι θεωρούνται στα μέτρα της ελληνικής ομάδας. Ομως βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να μην επαναληφθούν σε καμιά περίπτωση τα τραγικά λάθη της άμυνας, που οδήγησαν στην ήττα στον πρώτο αγώνα.

"Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και να ξεπεράσουμε γρήγορα το άγχος της διαφοράς γκολ. Στόχος μας είναι να καλύψουμε τη διαφορά, αλλά αυτό δεν πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει στο πρώτο εννιάλεπτο, γιατί μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ", επισήμανε στις δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Νίκος Λουκάτος, που έπλεξε και το εγκώμιο του Μάκη Βολτυράκη, τονίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του διεθνή τερματοφύλακα.

Μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει και η παρουσία του κόσμου, που παρά τις ιδιαιτερότητες της σημερινής ημέρας, στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι τελικά οι φανατικοί οπαδοί θα δώσουν βροντερό "παρών" και θα προσφέρουν σημαντική ψυχολογική βοήθεια.

Στην αντίπερα όχθη οι Σλοβάκοι στηρίζουν πολλά στην ισχυρή τους άμυνα που αποτελεί το βασικό όπλο της ομάδας. Αν και ιδιαίτερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα δεν υπάρχουν, αφού οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκές κρυφτούλι και δεν έστειλαν ούτε το "ρόστερ" της ομάδας τους... Το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας αποτελεί ο Ρώσος Βαντίμ Σκουράτοφ, που είναι ο πρώτος σκόρερ, αλλά όμως κάποιες οικονομικές διαφορές με τη διοίκηση της Νοβάκι έχουν διαταράξει τις σχέσεις του παίκτη με τον σλοβακικό σύλλογο. Από κει και πέρα ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Ντίνου και ο Βέσελιτς.

Για το θαύμα η Βουλιαγμένη

Για το θαύμα που θα τις αναπτερώσει τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης η Βουλιαγμένη αγωνίζεται σήμερα στην Ιταλία με αντίπαλο την πανίσχυρη Ποσίλιπο για τον "κόκκινο όμιλο" του Τσάμπιονς Καπ.Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική ομάδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης.

"Το παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Είδαμε τα λάθη του πρώτου αγώνα που μας οδήγησαν στην ήττα στο πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε σήμερα", τόνισε ο τεχνικός των "μπέμπηδων" Γιάννης Γιαννουρής που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Κουτσογιάννη, ο οποίος υποφέρει από ίωση.

Μπάμπης ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προέλαση γιά Ολυμπιακό, ΝΟΒ (1999-11-30 00:00:00.0)
Απίστευτη πρόκριση (1998-04-22 00:00:00.0)
Συγκρούσεις κορυφής (1998-04-11 00:00:00.0)
Φλερτάρει τελικό ο Ολυμπιακός (1998-03-28 00:00:00.0)
Προκρίθηκαν Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός (1997-11-18 00:00:00.0)
Μια ανάσα από τον τελικό (1997-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ