Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Αγγιγμα" δισκογραφίας

Μια ισορροπία ανάμεσα σε πληθώρα μουσικών λόγων. Ενα "παιχνίδι" εντός κι εκτός ορίων, παραδομένο στο "άγγιγμα" τριών καταξιωμένων μουσικών της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Ο λόγος για τη δισκογραφική δουλιά των Ντέιβιντ Λιντς (τενόρο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά, πλήκτρα, φωνή), Σταύρου Λάντσια (πλήκτρα, τύμπανα) και Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) με τίτλο "Human Touch".Μια δημιουργική σύμπραξη, με έντονη την αυτοσχεδιαστική δεξιοτεχνία και την ελεύθερη "συνομιλία". Ενα έργο όπου η δύναμη των ισχυρών ρυθμών εναλλάσσεται με την τρυφερότητα ηχοχρωμάτων και ευρηματικών ενορχηστρώσεων.

  • Δυναμική επιστροφή στη δισκογραφία για τα Υπόγεια Ρεύματα, με την κυκλοφορία του δίσκου τους "Τσαλακωμένες Μέρες".Το γνωστό συγκρότημα καταθέτει τα ολοκαίνουρια τραγούδια του και μαζί την ηχητική του άποψη για το "ροκ του μέλλοντός μας". Ηχος ηλεκτρικός (με εξαίρεση δύο μπαλάντες), δουλιά προβληματισμένη τόσο στη σύνθεση και την ενορχήστρωση όσο και το στίχο, που ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία του σχήματος.
  • Εικοσιτέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του Βασίλη Καραπατάκη,ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του λαϊκού μας τραγουδιού. "Γεύσεις" της δημιουργίας του προσφέρει η συλλογή "Οι περασμένες μου χαρές",ένας δίσκος με 13 παλιά λαϊκά τραγούδια του ερμηνευμένα από τους Κώστα Μάντζιο, Λάμπρο Καρελά, Αφεντούλα Ραζέλη, Σοφία Ασσυχίδου και Στέλλα Χροναίου.Η ενορχήστρωση έγινε από τον Αλέξη Βάκη,ενώ την ιστορική έρευνα για τον συνθέτη πραγματοποίησαν ο Βαγγέλης Αρναουτάκης και ο Κώστας Χρηστίδης.Στην έκδοση περιλαμβάνεται κείμενο του δημοσιογράφου Γιώργου Κοντογιάννη με τίτλο "Αλλες εποχές - Αλλα ήθη".
  • "Στη Θάλασσα του χρόνου" αρμενίζουν οι "Εκείνος κι Εκείνος", καταθέτοντας ένα δίσκο με δυνατές, αλλά και ατμοσφαιρικές μελωδίες και στίχους που στοχεύουν στην καρδιά. Ενα ταξίδι στην αγκαλιά ήχων, που προσφέρουν συγκινήσεις και γλυκαίνουν την ψυχή.
  • Σ' έναν ψηφιακό δίσκο καταγράφηκε η συνεργασία που είχαν τον περασμένο χειμώνα, οι "Συνήθεις Υποπτοι" με τον Γιώργο Νταλάρα.Ο λόγος για τη ζωντανή ηχογράφηση στην "Ιερά Οδό" πέντε τραγουδιών που ερμηνεύει το συγκρότημα, με τη συμμετοχή των Γ.Νταλάρα και Ελ. Τσαλιγοπούλου. Μελωδικές διαδρομές, που "ζωγραφίζουν" "Μέρες αδέσποτες" και οδηγούν σε μια "Μικρή Πατρίδα" της ψυχής.
  • Τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλιά κυκλοφόρησαν οι "Αέρα Πατέρα".Τίτλος της "Αεραλάνδη".Είκοσι τραγούδια, ντυμένα με τα πλούσια ηχοχρώματα και την αυτοσαρκαστική διάθεση που χαρακτηρίζει το γνωστό συγκρότημα.
  • Η γνώριμη ερμηνευτική τρυφερότητα της Αναστασίας Μουτσάτσου αναβλύζει και από τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο "Γυάλινα Παλάτια".Μια πολυσυλλεκτική δουλιά με 13 τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφουν οι Χρήστος Νικολόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Πέτρος Αθανασίου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Δάνης Κιριμκιρίδης και Δήμητρα Γαλάνη. Οι στίχοι είναι των Χριστίνας Κόκοτα, Ηλία Κατσούλη, ενώ τέσσερα απ' αυτά έγραψε η ίδια η ερμηνεύτρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ