Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου

Εικόνα διάλυσης, με ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων, αλλά και πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια, που οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού και αεροπλάνων, εξακολουθεί να παρουσιάζει η ΟΑ.

Χτες ματαιώθηκαν οχτώ πτήσεις, ενώ οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπέρασαν τις εφτά ώρες! Τα σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις της εταιρίας, που είναι επακόλουθο των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τη διάλυση και ξεπούλημα της εταιρίας έναντι "πινακίου φακής", θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ η διοίκηση της ΟΑ υπόσχεται ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται ότι το σχέδιο... εξομάλυνσης προβλέπει κατάργηση 4-5 γραμμών και συγχωνεύσεις πτήσεων για προορισμούς που βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση και δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους (π. χ. Βιέννη - Βουδαπέστη, Ζυρίχη - Γενεύη κτλ.). Με τη συρρίκνωση του δικτύου η διοίκηση της ΟΑ προσδοκά εξοικονόμηση αεροπλάνων και πληρωμάτων.

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετοι με τα κυβερνητικά σχέδια είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ. Με αποφάσεις των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και με δυναμικές - μαζικές έκτακτες γενικές συνελεύσεις, προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους για την ακύρωση αυτών των σχεδίων στην πράξη, ενώ στηλιτεύουν και τη στάση που εξακολουθεί να τηρεί η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΣΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χτεσινή γενική τους συνέλευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΟΑ - μέλη της ΕΕΑΕ αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΕΑΕ Μ. Πέρρο,ο οποίος επιχείρησε να τους παραπλανήσει, ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για την υπογραφή του "πρακτικού συμφωνίας", συμφώνησαν και οι άλλες παρατάξεις μαζί με την ΠΑΣΚΕ! Οι διοικητικοί υπάλληλοι απέρριψαν τα κυβερνητικά μέτρα και εξουσιοδότησαν το ΔΣ της Ενωσής τους για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και όποιων άλλων μέτρων κρίνει πρόσφορα για την ακύρωσή τους στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ