Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φαβορί και αουτσάιντερ

Τη σκυτάλη από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό διεκδικεί να πάρει σήμερα η ΑΕΚ. Πέμπτος συνεχόμενος τελικός ο σημερινός για το ελληνικό μπάσκετ. Η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί, αλλά και να ήταν, το ίδιο θα έκανε. Η τελευταία έκπληξη έγινε το 1994 στο Τελ Αβίβ. Από το "πουθενά", η Μπανταλόνα... άρπαξε τον τίτλο από τα χέρια του Ολυμπιακού. Εκτοτε επικράτησαν τα φαβορί. Η Ρεάλ το 1995, ο Παναθηναϊκός το 1996 και ο Ολυμπιακός το 1997. ΑΕΚ και Μπολόνια φτάνουν για πρώτη φορά σε τελικό. Εύκολα τα υπέρ μπορούν να μετατραπούν σε κατά και το αντίστροφο. Ο καλύτερος σύμμαχος θα είναι απόψε το πάθος και η ψυχραιμία.

Ομάδα της πενταετίας ο Ολυμπιακός

Τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης παραδίδει σήμερα ο Ολυμπιακός. Μόνη παρηγοριά για τους "ερυθρόλευκους" ο τιμητικός τίτλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής ομάδας την τελευταία πενταετία. Η ΦΙΜΠΑ ανακοίνωσε χτες το σχετικό πίνακα, στον οποίο η ομάδα του Πειραιά προηγείται με 413 βαθμούς. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο προπέρσινος πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, ενώ άλλες τέσσερις ελληνικές ομάδες βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο ΠΑΟΚ είναι 11ος, ο Αρης 18ος, ο Ηρακλής 26ος και η ΑΕΚ στην 38η θέση. Αν φυσικά η ΑΕΚ κερδίσει σήμερα το τρόπαιο, θα βελτιώσει κατά πολύ τη θέση της. Ας μη διαφεύγει της προσοχής, ότι πριν 4-5 χρόνια είχε τιμωρηθεί από τη ΦΙΜΠΑ με αποκλεισμό ενός έτους από το κύπελλο Κόρατς, γιατί δεν είχε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1 εκατ. δρχ.

Μαριχουάνα στοπ!

Η μαριχουάνα και τα λεγόμενα "μαλακά ναρκωτικά" θα μπουν στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ο Βέλγος Ζακ Ροζ, δήλωσε σχετικά: "Η ΔΟΕ αποφάσισε να απαγορεύσει τη μαριχουάνα και όλες τις ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των "μαλακών" ναρκωτικών. Πρόκειται να αλλάξουμε τους κανονισμούς ώστε να υπάρξει νέο καθεστώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ".

Η απόφαση αυτή της διεθνούς επιτροπής θέλει να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια περιστατικά όπως του Ρος Ρεμπαλιάτι, στη χειμερινή Ολυμπιάδα του Ναγκάνο. Ο Καναδός πρωταθλητής, νικητής στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στη χιονοσανίδα, συνελήφθη τις ημέρες των αγώνων με ποσότητα μαριχουάνας.

Ανώμαλη προσγείωση

Σε διαδικασία προσγείωσης βρίσκονται οι διοικούντες, αλλά και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αναφορικά με το νέο προπονητή του συλλόγου. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για προσωπικότητες τύπου Σάκι, Χάινκες κλπ. αποδείχτηκαν φρούδες. Τα μεγαλοπρεπή "όχι" που εισέπραξαν οι "κιτρινόμαυροι" απ' όσους πλησίασαν, έμμεσα ή άμεσα, τους βοήθησαν να επανέλθουν στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί οι σοβαροί επαγγελματίες δεν εξετάζουν μόνο την αμοιβή, αλλά και τις προοπτικές της δουλιάς που τους προσφέρεται.

Ανάρπαστα

Δεν πρόλαβε να ανοίξει σήμερα το πρωί η τηλεφωνική αγορά των 110.000 εισιτηρίων που απέμειναν για τους αγώνες του μουντιάλ '98 και οι φίλαθλοι όλης της Ευρώπης... βομβάρδισαν, στην κυριολεξία, το τηλεφωνική κέντρο που έστησαν οι Γάλλοι διοργανωτές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε τρεις ώρες καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια κλήσεις (!) για αγορά εισιτηρίων.

Μόνο νίκη

Η πρώτος ή τίποτα. Αυτή είναι η άποψη του Κλαούντιο Κολτεμπέλα για το σημερινό τελικό της ΑΕΚ με την Κίντερ. Ο Ιταλός πλέι μέικερ, που πριν έρθει στην "Ενωση" ήταν παίκτης της μπολονέζικης ομάδας, τόνισε: "Στον τελικό αν δεν κερδίσεις, δεν έχεις πετύχει τίποτα. Δουλεύουμε δυνατά και ελπίζω να τα καταφέρουμε κόντρα σε μια επίσης πολύ καλή ομάδα".

Γεύση από Στράντλι

Γεύση από Φρανκ Στράντλι πήρε χτες ο Βασίλης Δανιήλ, από την τηλεόραση, αφού παρακολούθησε το φιλικό αγώνα Δανίας - Νορβηγίας. Και λέμε... γεύση, αφού ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν εμπιστεύεται τον "χοντρούλη" επιθετικό που έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από την Παιανία, προκειμένου να καθιερωθεί σε κάποια άλλη ομάδα του εξωτερικού.

Περί δικτατορίας

Για δικτατορική συμπεριφορά κατηγόρησε ο Πελέ τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζοάο Χαβελάνζε, και δήλωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα, στις επερχόμενες εκλογές της ΦΙΦΑ, του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Λέναρντ Γιόχανσον.

"Η δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στην Ομοσπονδία και πιστεύω πως ο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνει είναι ο Γιόχανσον. Ο Χαβελάνζε συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και αυτή η κατάσταση δε γίνεται να συνεχιστεί", δήλωσε ο Πελέ στην εφημερίδα της Αργεντινής "Κλαρίν".

Φαβορί η Νιγηρία

"Η Νιγηρία είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το Μουντιάλ". Δηλώνει ο προπονητής της Γερμανίας, Μπέρτι Φογκτς, για να συμπληρώσει: "Ορισμένοι παίκτες της είναι καλύτεροι και από τους Βραζιλιάνους". Αραγε ο κόουτς των "πάντσερ" μπλοφάρει ή λέει την αλήθεια; Μήπως θέλει να... πικάρει τους "καριόκας";

Την κολοκυθιά...

Την κολοκυθιά παίζουν στον Πύργο ο Γιάννης Κυράστας και ο πρόεδρος του Πανηλειακού Σάκης Σταυρόπουλος. Εδώ και μέρες όλο ραντεβού κλείνουν για να μιλήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους και όλο το... αναβάλουν. Ποιος... κλοτσάει άραγε περισσότερο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ