Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προβληματίζει τη ΦΙΜΠΑ η βία

Τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στην ισπανική αστυνομία και τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και αυτούς της Παρτιζάν, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στα υψηλά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (ΦΙΜΠΑ) τη χθεσινή ημέρα.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, όσον αφορά τα επεισόδια μεταξύ των Ισπανών αστυνομικών και των οπαδών της ΑΕΚ τόνισε ότι δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για το ποιος φταίει, αφού ακόμα δεν έχει στα χέρια του την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παρ' όλα αυτά όμως τα παρατράγουδα της πρώτης ημέρα οδήγησαν τον πρόεδρο της ΦΙΜΠΑ να κάνει μια γενικότερη αναφορά στο θέμα της βίας στο Μπάσκετ.

"Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην υπάρχουν νεκροί στα γήπεδα, όπως συμβαίνει σε αγώνες ποδοσφαίρου. Βέβαια όταν έχεις να κάνεις με ομάδες 400 και 500 ένθερμων νεαρών, για να μην υπάρξει το παραμικρό θα πρέπει να εφαρμόσεις ιδιαίτερα σκληρά μέτρα αστυνόμευσης. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί".

Το γεγονός ότι στα επεισόδια συμμετείχαν Ελληνες φίλαθλοι δημιούργησε σοβαρά ερωτήματα ενόψει του Μουντομπάσκετ, που θα γίνει το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Ο Στάνκοβιτς αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε: "Το θέμα της βίας υπάρχει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, όπως για παράδειγμα στο Μουντιάλ ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γαλλία. Ετσι λοιπόν σίγουρα μας απασχολεί το γεγονός ότι οι Ελληνες φίλαθλοι είναι ιδιαίτερα θερμοί στις αντιδράσεις τους, όμως δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ