Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμη για το μεγάλο πέταγμα

Οσο ψηλότερα τόσο καλύτερα για την ΑΕΚ που στις 21.30 αντιμετωπίζει στον τελικό της "Ευρωλίγκα" την Κίντερ Μπολόνια

Για το μεγαλύτερο πέταγμα στην ιστορία του ετοιμάζεται ο "δικέφαλος" της Ν. Φιλαδέλφειας. Στις 21.30 θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Αντίπαλός του η Κίντερ Μπολόνια. Η ομάδα που έκλεψε την παράσταση στους ημιτελικούς της Τρίτης. Αυτή είναι το φαβορί. Αυτή λογικά θα έχει και το άγχος. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να παλέψει. Κι αν μη τι άλλο έχει τις δυνατότητες. Σ' ένα παιχνίδι όλα γίνονται. "Ο,τι έγινε την Τρίτη, πάει πέρασε. Αύριο αρχίζει κάτι καινούριο. Ο,τι έγινε έγινε. Κάποιος παίζει καλά σήμερα. Αλλος αύριο. Μερικοί παίζουν πολύ καλά τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Δε θα μπω στη λογική, εκείνος έπαιξε καλά και ο δικός μου όχι" τόνισε χτες ο Γ. Ιωαννίδης.

Η Μπολόνια σε καμιά περίπτωση δεν είναι Μπενετόν. Διαθέτει περισσότερες μονάδες, παίζει καλύτερα, κι αν την αφήσεις, σου βγάζει τη γλώσσα στο τρέξιμο. Ολα αυτά είναι όμως υποκειμενικά. Και ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί το 1994 αλλά απέτυχε παταγωδώς. Τα πάντα εξαρτώνται από την ημέρα που θα βρεθεί ο αντίπαλος. Αν η ΑΕΚ της επιτρέψει να κάνει το παιχνίδι της, σίγουρα δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ελληνική ομάδα δεν έχει επιτρέψει όμως φέτος στον εαυτό της τέτοια πολυτέλεια. Πάλεψε σε όλα τα γήπεδα και ποτέ δεν παραδόθηκε άνευ όρων. Επιπλέον, οι ψηλοί της υπερέχουν σε ποσότητα και σε ποιότητα. "Οταν μια ομάδα παίζει καλή άμυνα, τα ποσοστά ευστοχίας του αντιπάλου είναι χαμηλότερα" τόνισε ο Γ. Ιωαννίδης, αφήνοντας να φανεί ότι η άμυνα της ομάδας του δε θα έχει καμιά σχέση με την άμυνα που παρουσίασε η Παρτιζάν στο παιχνίδι με την Μπολόνια. "Είναι ευτυχία να έχεις μεγάλους παίκτες οι οποίοι μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι", συνέχισε, εκθειάζοντας τον Αντερσον που αναδείχτηκε κορυφαίος εναντίον της Τρεβίζο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Πρέλεβιτς καθάρισε το παιχνίδι.

Οι Ιταλοί απέφυγαν τα μεγάλα λόγια. Αρκέστηκαν να επισημάνουν τα θετικά του αντιπάλου τους και για τον εαυτό τους κράτησαν χαμηλούς τόνους. "Δε θα είναι εύκολος αγώνας κάτω από τα καλάθια, όπως με την Παρτιζάν. Η ΑΕΚ διαθέτει καλούς και αρκετούς ψηλούς. Πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε να ελευθερώσουμε τους ψηλούς και ταυτόχρονα να δώσουμε χώρο στους περιφερειακούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Η Τρεβίζο την πάτησε γιατί έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στους Αλεξάντερ, Πρέλεβιτς και ξέχασε τον Αντερσον. Ο τελευταίος είναι ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούν όλοι οι αιφνιδιασμοί της ΑΕΚ, αλλά τον ξέρω καλά", τόνισε ο προπονητής της Μπολόνια Ετόρε Μεσίνα. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Π. Ντανίλοβιτς, που δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις επιθετικές ικανότητες του Πρέλεβιτς, υποστηρίζοντας ότι είναι ο παίκτης που χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το κοινό των δύο ομάδων, είναι ότι στηρίζουν το παιχνίδι τους στην άμυνα. Από κει και πέρα έχουν κι οι δύο τα ελαττώματα του πρωτάρη. Ποτέ στο παρελθόν δεν αγωνίστηκαν σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην κατοχή τους έχουν από ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Η ΑΕΚ το κατέκτησε το 1968 και η Μπολόνια το 1990.

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσουν ο Σλοβένος Ρεμς και ο Ισπανός Μπετανκόρ και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

  • Στον μικρό τελικό θα αναμετρηθούν στις 19.15 η Παρτιζάν με την Τρεβίζο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ