Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
κατά λαών και χωρών της περιοχής

Αντίθετο το ΚΚΕ στη δημιουργία του νέου αυτού στρατιωτικού πολυεθνικού Σώματος

Σε μια προσπάθεια να πλειοδοτήσει στην εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων έναντι της Τουρκίας, αλλά και με στόχο να βελτιώσει τη θέση της στην κούρσα για την ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα διείσδυση στη βαλκανική ενδοχώρα, η ελληνική κυβέρνηση επανήλθε στις διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μιας Βαλκανικής Μετακινούμενης Ταξιαρχίας και παίρνει μέρος στις σχετικές συζητήσεις που ξεκίνησαν προ μηνός στην Αγκυρα - μετά από πρωτοβουλία της γειτονικής χώρας - προσφέροντας το Κιλκίς ως έδρα της νέας δύναμης.

Το ΚΚΕ, με δήλωση του Η. Λέγγερη, μέλους της ΚΕ, ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετο στη δημιουργία του νέου αυτού στρατιωτικού πολυεθνικού Σώματος. Εκτιμά ότι αποτελεί ένα νέο βήμα επέμβασης στα εσωτερικά των χωρών και στο χτύπημα της αντίστασης των λαών της περιοχής ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που προωθούν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες των άλλων κυβερνήσεων, που συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτών των εγκληματικών σχεδίων. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, να αντιπαρατεθούν συντονισμένα στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και τους εκπροσώπους της στην περιοχή. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγουν οι λαοί και η ειρήνη κερδισμένοι.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ