Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ)
Καταγγέλλουν την εκποίηση της ΔΕΘ σε ιδιώτες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται πλέον στις δημόσιες επιχειρήσεις που πολύ σύντομα πλέον θα ξεπουληθεί στους ιδιώτες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - καταγγελία των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

"Το Κέντρο της Θεσσαλονίκης, έκτασης 180.000 τ.μ. πωλείται σε ιδιώτη. Μόνον οι Σουλτάνοι είχαν αυτό το προνόμιο", τονίζουν σε κείμενό τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ και καλούν τους αρμόδιους να απαντήσουν:

  • "Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να σταματήσουν την ανάπτυξη της ΔΕΘ, επειδή δεν την ελέγχουν αυτή την ώρα οι ιδιώτες;
  • Ποιος ιδιώτης θα εκμεταλλευτεί το δημόσιο πλούτο της Β. Ελλάδας;".

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ ήταν πάντα κερδοφόρα και σήμερα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης, ενώ μέρα με τη μέρα δυναμώνει τις υπάρχουσες εκθέσεις και συνέδρια. Επίσης, η αύξηση της παραγωγικότητας και του κύκλου εργασιών ήταν θεαματικές την ώρα που υπήρχε μείωση των αποδοχών του προσωπικού. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 1998 δούλεψαν περισσότερες από 14.000 ώρες υπερεργασίας χωρίς να τους καταβληθεί αμοιβή.

"Οι εργαζόμενοι δεν έχουν προνόμια, δεν είναι εμπόδιο στη ΔΕΘ. Το ξεπούλημα της ΔΕΘ είναι πολιτική απόφαση. Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;", ρωτάει ο ΣΕΔΕΘ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ