Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαριές ποινές φυλάκισης σε "ράμπο" του ΣΔΟΕ

Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα, με τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων σε τρεις "ράμπο" του ΣΔΟΕ (κλιμακίου Λάρισας), που είχαν συλληφθεί στις 23 Απρίλη από όργανα του τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων με την κατηγορία ότι εκβίασαν και εισέπραξαν από αρτοποιό ποσό 1.200.000 δρχ. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για τους Βασιλική Καραλάτσιου, Δ. Βασιλόπουλο, Ευτυχία Παπαχρήστου,που καταδικάστηκαν με την κατηγορία "για χρηματισμό με σκοπό την απόκρυψη φορολογικών παραβάσεων από αρτοποιό της περιοχής Τρικάλων".

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, επιβλήθηκε στον Κ. Χήρα,λογιστή, κάτοικο Τρικάλων που χρησιμοποιήθηκε ως μεσάζων για την παράδοση των χρημάτων από τον αρτοποιό Γ. Κωτούλα,κάτοικο Πλατάνου Τρικάλων. Οι τρεις καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 3.000.000 δρχ. ο καθένας. Χαρακτηριστική ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, που αναρωτήθηκε: "Πότε κιόλας πρόλαβε, μέσα σ' ένα χρόνο από τη δημιουργία του ΣΔΟΕ, η σήψη να φτάσει τόσο βαθιά;".

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι με χτεσινή απόφαση, οι παραπάνω 3 υπάλληλοι "τέθηκαν εκτός υπηρεσίας" και ότι θα τους επιβληθούν "οι προβλεπόμενες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο κυρώσεις, οι οποίες είναι απόλυση από την υπηρεσία".

Η σύλληψη και η καταδίκη των τριών "ράμπο" - πριν λίγο καιρό είχαν συλληφθεί κι άλλα δυο άτομα του ιδίου κλιμακίου - προκάλεσαν βαρύ κλίμα στο ΣΔΟΕ της Θεσσαλίας, ενώ χτες συνεδρίασε το σωματείο των εφοριακών της Λάρισας και σήμερα συνεδριάζει στην Αθήνα το υπηρεσιακό συμβούλιο του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ