Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Φιλόδοξες" εξαγγελίες για το καλοκαίρι

Με τις γνωστές "υποχρεωτικά ανώτατες", αλλά... ενδεικτικές τιμές επάνω στις συσκευασίες των αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών που πωλούνται σε τουριστικούς χώρους, με... απειλητικές εξαγγελίες για επιβολή "αμείλικτων" ποινών στους παραβάτες, και με μεταθέσεις 800 αστυνομικών στις τουριστικές περιοχές, προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου που αρχίζει. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χτες μετά τη σύσκεψη του διυπουργικού συντονιστικού οργάνου για τον τουρισμό, τη στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και σε πολλές περιοχές έχει ήδη ξεκινήσει. Ειδικότερα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης,Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος,Μεταφορών Τ. Μαντέλης,Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος,Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης και οι υφυπουργοί Υγείας Μ. Σκουλάκης και Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης,καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κατά την τουριστική περίοδο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ και η επέκταση του ενιαίου εισιτηρίου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Η ανάρτηση πινακίδων σήμανσης σε εισόδους και εξόδους της χώρας με ενδεικτικές τιμές για προεπιλεγμένες διαδρομές ταξί.

Επίσης, μέχρι τις 10 Μάη θα έχουν υποβληθεί από τους τουριστικούς φορείς οι προτάσεις για την κατάταξη των ξενοδοχείων και εστιατορίων με αστέρια αντί για κατηγορίες που ισχύει σήμερα, ενώ έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση ειδικού σήματος στα εστιατόρια που προωθούν την ελληνική κουζίνα.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Ανάπτυξης στις σχετικές ανακοινώσεις της δεν παρέλειψε να πετάξει το μπαλάκι για την εφαρμογή των φιλόδοξων σχεδίων της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, της οποίας τις ευθύνες θα "υπενθυμίσει" σε ευρεία σύσκεψη με τους περιφερειάρχες και τους νομάρχες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ