Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από τη ΦΙΝΑ να δοκιμάσει το νέο σύστημα των αγώνων κολύμβησης που εισήγαγε με την πραγματοποίηση ημιτελικών, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Η ΦΙΝΑ πήρε την απόφαση για τους ημιτελικούς στις αρχές του χρόνου, εισάγοντας το νέο σύστημα διεξαγωγής τους στα 50, 100 και 200 μέτρα όλων των στιλ, στην προσπάθειά της να γίνει η κολύμβηση πιο συναρπαστική για τους θεατές.

Με το σύστημα που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα σε Ολυμπιακούς αλλά και παγκόσμιους αγώνες, οι οκτώ πιο γρήγοροι κολυμβητές, έπαιρναν απευθείας την πρόκριση από τις σειρές που συμμετείχαν και διεξάγονταν την ίδια ημέρα με τον τελικό. Με το νέο σύστημα, οι σειρές και οι ημιτελικοί θα γίνονται μία ημέρα πριν τον τελικό.

Πάντως το νέο σύστημα επικρίνεται από μια σειρά κορυφαίων αθλητών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να περικόψουν τη συμμετοχή τους από μια σειρά αγωνισμάτων που μετείχαν.

***

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Από την επόμενη βδομάδα η επιλογή του χώρου όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες τις καλύτερες εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η περιοχή που βρίσκεται στις Αχαρνές. Πάντως στα υπόψη είναι μια περιοχή στα Ανω Λιόσια, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσφέρει 100 στρέμματα στη Θέρμη.

***

ΤΖΟΥΝΤΟ Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τρίπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Παίδων - Κορασίδων. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΟΦΤ, με τη συμπαράσταση της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Στους αγώνες πήραν μέρος 160 αθλητές/τριες από 50 σωματεία όλης της χώρας. Πολυνίκης σύλλογος στους παίδες ήταν ο ΣΑΚΟΥΡΑ Κατερίνης, ενώ στις κορασίδες πρώτευσε ο Σπάρτακος Ιωαννίνων.

***

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚΗ εθνική μας ομάδα ανδρών του Πίγκ-Πόγκ κατέλαβε την 15η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Αϊνντχόβεν της Ολλανδίας, αφού στον τελευταίο αγώνα κατάταξης επικράτησε με 4-2 της αντίστοιχης της Νορβηγίας.

Από την πλευρά της, η εθνική μας τωνν γυναικών, στον τελευταίο αγώνα κατάταξης έχασε με 4-3 από την αντίστοιχη της Βουλγαρίας και κατέλαβε την 24η θέση.

***

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Τις 10 έφθασαν οι χώρες που θα μετέχουν στο διεθνές μήτινγκ κολύμβησης "Ακρόπολις" που διοργανώνει η ΕΚΟΦ απο τις 8 έως τις 10 Μαϊου στο κολυμβήτήριο το ΟΑΚΑ.

Χθες οριστικοποιήθηκε και η συμμετοχή της Βουλγαρίας η οποία ανακοίνωσε ότι θα μετεχει στους αγώνες με 5 κολυμβητές-τριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ