Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Και τώρα τα δύσκολα
  • Αρχίζουν οι μάχες για Ευρωλίγκα και τίτλο
  • Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΟΚ και αύριο ο ΠΑΟ την ΑΕΚ

Από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι αγώνες στους οποίους ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά, όπως αρέσκονται να λένε οι Αμερικάνοι. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, κι όποιος αντέξει. Ο βαθμός δυσκολίας δεν έχει βέβαια να κάνει με τις ικανότητες των παικτών. Αφορά την ετοιμότητα οπαδών και παραγόντων να αποδεχτούν ότι υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι.

Οι τέσσερις μονομάχοι δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δύσκολα θα παρουσιάσουν το πρόσωπο που εμφάνισαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν όμως να ξεπεράσουν το ντεζαβαντάζ έδρας.

Το καινούριο, από το 1992 που καθιερώθηκε η επαγγελματική κατηγορία, είναι ότι δεν υπάρχει το ακλόνητο φαβορί. Ο Παναθηναϊκός, που έχει το πλεονέκτημα έδρας έναντι των άλλων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομοιογένειας και σταθερότητας. Στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Λ. Σούμποτιτς πονοκεφαλιάζει με τους Χριστοδούλου, Οικονόμου και Παταβούκα, οι οποίοι έμειναν για μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων εξαιτίας τραυματισμών. Αντιθέτως ο Γ. Ιωαννίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Ολυμπιακός σιγά σιγά ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό, αλλά από μόνη της η ανοδική πορεία δεν τον καθιστά φαβορί στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, που αρχίζουν στις 18.30 στο Φάληρο. Οι Θεσσαλονικείς το τελευταίο δίμηνο απέδειξαν ότι δεν υστερούν των αντιπάλων τους. Αν κερδίσουν το δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 18.30 στο Αλεξάνδρειο, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν ένα από τα δύο ταξίδια τους στο Φάληρο για να παίξουν σε τελικό πρωταθλήματος μετά από τέσσερα χρόνια. Την πρόκριση στον τελικό θα πάρουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν δύο νίκες.

Το πρόγραμμα του τριημέρου:

Σ Α Β Β Α Τ Ο:

ΣΕΦ...... .18.30: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (ΑΝΤ 1)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η:

ΟΑΚΑ. .... 21.15: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (ΑΝΤ 1)

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α:

Αλεξάνδρειο 18.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (ΑΝΤ 1)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ