Κυριακή 3 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Θα την πληρώσουν ακριβά οι λαοί

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το ΕΥΡΩ

Αναφερόμενο στις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

"Το πιο σίγουρο κριτήριο για το ποιον ωφελεί το ενιαίο νόμισμα, είναι το γεγονός ότι θριαμβολογεί η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία, που πιστεύει ότι με το ΕΥΡΩ θα καταφέρει να ξεφύγει απ' τον κλοιό του δολαρίου. Ο,τι και να γίνει θα την πληρώσουν ακριβά οι λαοί.

Η φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει για το πρόσωπο που θα διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα, είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαμάχης των ισχυρότερων πολυεθνικών, για το αν θα έχουν το πάνω χέρι οι γερμανικές ή οιγαλλικές.

Η δημιουργία του ΕΥΡΩ, το μόνο που θα περιορίσει είναι η αγοραστική ικανότητα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ θα αυξήσει την ανεργία, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις ζώνες φτώχειας.

Οι πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν κανένα θετικό αντίκρισμα για το λαό. Απλώς η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας εισέπραξε ένα "εύγε" για την απάνθρωπη πολιτική της κατά των εργαζομένων. Οταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει, οι εργαζόμενοι πρέπει να "κουμπώνονται" γιατί επέρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων.

Στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας, ο λαός πρέπει να υλοποιήσει το δικό του μονόδρομο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ