Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Εντείνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Τον τερματισμό των φοιτητικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας ζήτησε χτες ο Ινδονήσιος υπουργός Αμυνας, Γουιράντο, υποστηρίζοντας πως ο... στρατός της χώρας μελετά σχέδιο... μεταρρυθμίσεων!

"Οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας (ABRI) θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για ανανέωση", είπε ο Γουιράντο σε συνέντευξη Τύπου. Ο στρατός της χώρας, συνέχισε ο Γουιράντο, θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται ενάντια στο έγκλημα, προσπαθώντας να δώσει τέλος στις αναταραχές και τις λεηλασίες. "Οι μεταρρυθμίσεις", κατέληξε ο Γουιράντο, "θα γίνουν σταδιακά και με βάση το Σύνταγμα της χώρας".

Ομως, ο υπουργός Αμυνας δεν αρκέστηκε σε υποσχέσεις, καθώς ο στρατός της χώρας έχει διαταχθεί να πατάξει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις με δακρυγόνα και ελαστικές σφαίρες. Ιδιαίτερα βίαιες ήταν και χτες οι συγκρούσεις φοιτητών - στρατιωτών, με επίκεντρο την πόλη Μεντάν.

Οπως είναι εύλογο, η πολύμηνη επικίνδυνη κοινωνικοπολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ινδονησία επιδρά αρνητικά στην πορεία της οικονομίας. Το εθνικό νόμισμα της χώρας έπεσε χτες στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μάρτη. Η συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο ήταν ένα προς 9.400 ρουπίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ