Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντίσταση και πάλη ενάντια στη "νέα τάξη"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, για την 9η Μάη 1945

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,αναφερόμενη στη σημερινή Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, υπογραμμίζει ότι αυτή "φωτίζει τον δρόμο της αντίστασης για την ανατροπή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που προσπαθούν να επιβάλουν στον πλανήτη οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ".

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει: "53 χρόνια πριν, οι λαοί πανηγύριζαν τη νίκη κατά του φασισμού, την απαρχή μιας ειρηνικής πορείας της ανθρωπότητας. Δυστυχώς, 53 χρόνια μετά, βρίσκονται και πάλι μπροστά στην προσπάθεια επιβολής μιας άλλης "νέας τάξης", που προσπαθεί να υποτάξει κράτη και λαούς στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων".

Αφού γίνεται αναφορά στην εκρηκτική κατάσταση, που επικρατεί στα Βαλκάνια και τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Ν/Α Μεσόγειο, η ανακοίνωση καταλήγει: "Η ΕΕΔΥΕ τιμά τα 53 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης, τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, κρατώντας ζωντανά τα μηνύματα του αντιφασιστικού αγώνα, καλώντας τους λαούς να ακολουθήσουν την ίδια στάση αντίστασης και πάλης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ