Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στοπ της ΟΥΕΦΑ στην ENIC

Απαγορεύει σε δύο ομάδες της ίδιας εταιρίας να παίρνουν μέρος στο ίδιο ευρωπαϊκό κύπελλο

Μ' αποκλεισμό απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κινδυνεύει σοβαρά η ΑΕΚ. Αιτία, η ιδιοκτησία της, μαζί μ' άλλες ομάδες, απ' την ENIC. Οπως προέκυψε απ' την 5η σύνοδο των Επαγγελματικών Ενώσεων, που έγινε στη Μαδρίτη, η ΟΥΕΦΑ θ' απαγορέψει τη συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση δύο ομάδων που βρίσκονται υπό την... ίδια σκέπη. Η συνομοσπονδία εκτιμά ότι τέτοια φαινόμενα θέτουν σε αμφιβολία την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων της και επιτρέπουν αθέμιτες συμφωνίες...

Το θέμα της πολυιδιοκτησίας, εκτός απ' την ENIC αφορά και το CANAL PLUS, απασχολεί εδώ και καιρό τη συνομοσπονδία. Εκπρόσωποι των πολυεθνικών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας με το επιχείρημα της διαφάνειας που εξασφαλίζει (;) η παρουσία τους σε χρηματιστήρια. Ομως, οι παράγοντες της ΟΥΕΦΑ δε δείχνουν να πείθονται.

Μάλιστα, ο Φρανκ Στούντερ (αναπληρωτής γγ της ΟΥΕΦΑ) και ο Μαρσέλ Μπενζ (υπεύθυνος του μη ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου) ενημέρωσαν πρόσφατα δύο στελέχη της ENIC (Χέρσοφ, Ναντλ) για την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Οσο για τις διαδικασίες απ' τις οποίες θα προκύπτει η "τυχερή", αυτές θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον. Οπως καταλαβαίνει κάποιος, ο κίνδυνος είναι σοβαρός αλλά και άμεσος. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εκτός της ΑΕΚ συμμετέχει και η "αδερφή" της Ρέιντζερς...

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, ενημέρωσε τους υπόλοιπους συναδέλφους του πως πρόθεση και της ΕΠΑΕ είναι να μη συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα δύο ομάδες της ίδιας εταιρίας.

Κατά τ' άλλα στην Ενωση παραμένει η θολούρα γύρω απ' τ' όνομα του νέου προπονητή. Μπορεί η λίστα να μίκρυνε σημαντικά (είχαν δημοσιοποιηθεί περισσότερα από 45 ονόματα) αλλά τίποτα σίγουρο δεν υπάρχει. Ο Ιταλός Μαϊφρέντι που ήταν στην Ελλάδα αποχώρησε άπρακτος, ο Μπάριτς δεν έχει απαντήσει ακόμα, ενώ δεν αποκλείεται η εμφάνιση κάποιας έκπληξης. Πάντως, οι διοικούντες υποστηρίζουν ότι εντός της βδομάδας θα υπάρξει συμφωνία.

Κινήσεις γίνονται και στο μεταγραφικό πεδίο, όπου όμως τον τελευταίο λόγο θα 'χει, σύμφωνα με τους διοικούντες, ο προπονητής. Το σίγουρο είναι ότι αποχαιρετάει το "δικέφαλο" ο Χρ. Κωστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε με τη Βαλένθια και την Παρασκευή υπογράφει τριετές συμβόλαιο αντί περίπου 220 εκατ. δρχ. το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ