Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ξεκίνημα με ήττα

Η Ελλάδα έχασε στη Βουλγαρία με 0 - 3 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας

Με ήττα ξεκίνησε την προετοιμασία της, ενόψει του Γουόρλντ Λιγκ, η εθνική ομάδα των ανδρών. Στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι στη Σόφια έχασε από τη Βουλγαρία, προσεχή αντίπαλό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας με 0 - 3 (11 - 15, 6 - 15, 10 - 15). Ο Στ. Καζάζης χρησιμοποίησε τους: Κουρνέτα, Γκιούρδα, Χριστοφιδέλη, Μητρούδη, Παπάζογλου, Κοβάτσεφ (Αθανασιάδη, Χριστοφορίδη, Μποζίδη, Κίτσιο, Κυριαζή). Ο τελευταίος έπαιξε στη θέση του λίμπερο. Με τη Βουλγαρία αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι "γνώριμοί" μας Ναϊντένοφ, Ζελιάσκοφ, Στόεφ και Γκαβρίλοφ. Από την ελληνική ομάδα απουσίαζαν οι Σαμαράς και Μπάεφ που έμειναν στην Ελλάδα λόγω μικροτραυματισμών.

  • Ο πρωταθλητής της Α2 ανδρών Ιωνικός Νικαίας και ο δεύτερος Ηφαιστος Δράμας πήραν και τυπικά τα εισιτήρια για την Α1 κατηγορία. Την κατηγορία αποχαιρέτισαν τα Γρεβενά και ο Εσπερος. Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Ιωνικός Ν. - Μίλωνας 3 - 0, Ηφαιστος - Φάρος 3 - 0, Ζαφειράκης - Ιωνικός ΝΦ 3 - 1, Σέρρες - Αριστοτέλης 2 - 3, ΕΑ Πατρών - Γρεβενά 0 - 3, Ολυμπιάδα - Εσπερος 0 - 3. Η τελική βαθμολογία: Ιωνικός 43, Ηφαιστος 40, Ιωνικός ΝΦ 37, Αριστοτέλης 37, ΕΑ Πατρών 35, Ολυμπιάδα 33, Φάρος 33, Ζαφειράκης 32, Σέρρες 31, Μίλων 28, Γρεβενά 25, Εσπερος 22.
  • Την επάνοδό του στα μεγάλα σαλόνια της Α1 γυναικών γιόρτασε ο Βύρωνας, που αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Α2 συγκεντρώνοντας 43 βαθμούς. Το έτερο εισιτήριο πήρε ο Πανελλήνιος (2ος με 39 βαθμούς). Στη Β Εθνική υποβιβάστηκαν η Σταυρούπολη, η Ολυμπιάδα και ο Λαρισαϊκός.
  • Ο Αμερικανός Τζεφ Αλτζίνα είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού συμβούλου για το μπιτς βόλεϊ, με κύριο στόχο τη διάκριση στην Ολυμπιάδα του 2004.
Το παγκόσμιο σχολικό

Με πρώτο στόχο την κατάταξη στην πρώτη εξάδα μπαίνουν σήμερα στη μάχη του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος οι ελληνικές ομάδες. Σήμερα στα αγόρια η ομάδα του 2ου Λυκείου Αγ. Βαρβάρας αντιμετωπίζει στο κλειστό της Ηλιούπολης στις 10 π.μ. τη Σουηδία και στις 5.30 μ.μ. τη Βουλγαρία. Στα κορίτσια το 2ο Λύκειο Ευόσμου αντιμετωπίζει στις 10 π.μ στο κλειστό της Γλυφάδας τη Λετονία και στις 5.30 μ.μ. το Λιχτενστάιν. Η δεύτερη ελληνική ομάδα, το 2ο Λύκειο Ηλιούπολης, παίζει στο ίδιο γυμναστήριο στις 11.30 π.μ. με το Λιχτενστάιν και στις 7 μ.μ. με τη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ