Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ανοιξη" του θεάτρου

Με το "Τέλος" του Μπέκετ συμμετέχει, σήμερα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στη "Θεατρική Ανοιξη",το διεθνές φεστιβάλ, που οργανώνει η "Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης"",στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης. Ερμηνεύει ο Φούλης Μπουντούρογλου, συνοδεύει με κοντραμπάσο ο Μιχάλης Σιγανίδης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το θέατρο "Yllana" από τη Μαδρίτη.Ο ισπανικός θίασος θα παρουσιάσει στις 15, 16/5 το "Γκλουπ! Γκλουπ! ",μια κωμωδία χωρίς λόγια, μια παράσταση παράλογου χιούμορ, στηριγμένη στο "σωματικό" παίξιμο, με πολλούς ήχους. Το έργο είναι η πολυτάραχη ιστορία τεσσάρων ναυτικών πάνω σε ένα πλοίο. Μέσα από εξωφρενικές καταστάσεις διαγράφεται η κωμικότητα, η σκληρότητα και ο παραλογισμός του πραγματικού.

  • Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ για "Σολίστες και πρωταγωνιστές",που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,την Κυριακή (9μμ), ο Χρίστος Τσάγκας ερμηνεύει "Το υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι σε δική του σκηνοθεσία και μετάφραση Μάρως Βαμβουνάκη.Συμμετέχει η Τζένη Μαυρίδου.
  • Σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων,προσκεκλημένη από τη "Ριζάρειο", θα παρουσιάσει στην Αθήνα, στον"Τεχνοχώρο" (Μαυρομιχάλη 161 και Ξιφίου 14), το "Χάνι".Πρόκειται για θεατρική διασκευή μιας αυθεντικής διήγησης. Τη διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Μπακόλας.Τα σκηνικά - κοστούμια η Ιουλία Σταυρίδου,τη μουσική ο Βαγγέλης Αγγελής.Το μοναδικό πρόσωπο υποδύεται ο Γιώργος Τζέρπος.Με το κλαρίνο του αυτοσχεδιάζει ο Γρηγόρης Καψάλης.Τον συνοδεύουν με νταούλι ο Βασίλης Ράπτης και με ζουρνά ο Βαγγέλης Αγγελής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ