Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει...

Το επιχειρηματικό κεφάλαιο το ενδιαφέρει να υπάρχει τολμηρή κυβέρνηση, την οποία και επικροτούμε, αλλά και αντιπολίτευση που θα ζητάει περισσότερα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γ. Παπαθανασίου,μιλώντας χτες στην ετήσια φιέστα απονομής "επιχειρηματικών βραβείων", που διοργανώνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο. Επιπροσθέτως εξέφρασε την ικανοποίηση των εκπροσώπων του κεφαλαίου που τα "δυο μεγάλα κόμματα και όχι μόνο", όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν συμφωνήσει πλήρως με την κατεύθυνση της πολιτικής που υπαγορεύει η πορεία προς την ΟΝΕ, όπως επίσης οι στόχοι και οι επιδιώξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την ίδια στιγμή πάντως δεν παρέλειψε να δώσει το στίγμα της απαίτησης των ίδιων για σταθερή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση να μην ενδώσει σε "πισωγυρίσματα" και "συμβιβασμούς".

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων στην ομιλία του μπήκε και στα χωράφια της Παιδείας, αξιώνοντας - και καταχειροκροτούμενος από την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κεφαλαίου - να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, στο όνομα δήθεν της συμβολής τους στην ανάπτυξη.

Κανένα... κενό δεν άφησε ο Κ. Σημίτης ανταπαντώντας στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και περιγράφοντας με σαφήνεια την πολιτική του, η οποία ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου. Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση την αμετακίνητη απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που έχει εξαγγείλει στο φόντο και της "ιστορικής" - όπως τη χαρακτήρισε - απόφασης για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, που αξιολόγησε ότι "ανοίγει νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία". Ο πρωθυπουργός έκανε ακόμη μερικά βήματα παραπέρα, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα χρειάζονται μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ενώ αφού θύμισε ό,τι έχει κάνει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ότι τώρα προχωρούν με ταχύτητα "οι διαρθρωτικές αλλαγές" και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει τους στόχους του ιδιωτικού κεφαλαίου, χωρίς να αφήσει απ' έξω το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, αλλά και το Γ ΚΠΣ, που προορίζεται για το ξεκοκάλισμά του από μια χούφτα οικονομικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ