Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βέτο" στις ιδιωτικοποιήσεις και από τη Θεσσαλονίκη

Το ΕΚΘ καλεί σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων μιας σειράς Οργανισμών της πόλης, για αγώνες κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, συνταξιοδοτικό κλπ.

Οι εργαζόμενοι των υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και Τραπεζών της Θεσσαλονίκης, συντονίζουν τη δράση τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Σε σύσκεψη που συγκαλείται - μετά από πρωτοβουλία του ΕΚΘ - οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εργαζομένων μιας σειράς Οργανισμών της πόλης, αναμένεται να αποφασιστεί αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλέον αποτελεσματικά οι αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης(ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, συνταξιοδοτικό).

Στη συνάντηση αυτή, που αναμένεται να δώσει μία νέα δυναμική στο κίνημα απόκρουσης της πολιτικής ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Υδρευσης, του Οργανισμού Αποχέτευσης, της ΔΕΘ, του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Ιονικής κ.ά.

Στο μεταξύ, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ αποφάσισαν χτες τη συμμετοχή τους στην 4ωρη στάση εργασίας, καθώς και στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ για τις ΔΕΚΟ.Με ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση συνάντηση και συζήτηση από μηδενική βάση την ερχόμενη βδομάδα, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια θα συγκληθεί εκ νέου η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη ΔΕΘ όπου, ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα καθοριστεί και το πλαίσιο των περαιτέρω ενεργειών. "Η ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας, που θα προκύψει με τις Υπηρεσίες της ΔΕΘ και η τυχόν παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων για 30 ή 50 χρόνια αποτελεί έμμεση πώληση και χαριστική πράξη σε ιδιώτη.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η κυβέρνηση γίνεται ανακόλουθη όταν πρότινοςυποστήριζε ότι η ΔΕΘ είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενώ σήμερα προσπαθεί να αναιρέσει την τοποθέτηση αυτή. Η ΔΕΘ ήταν και παραμένει στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ακόμη και για την εξωτερική πολιτική που γίνεται με οικονομικούς όρους", τονίζεται στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ