Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ
Βολές ενάντια στην κυβέρνηση από τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ

Στο προσκήνιο έρχεται ο πόλεμος των μεγάλων συμφερόντων που έχει ξεσπάσει, με "μήλον της έριδος" τον έλεγχο της ψηφιακής τηλεόρασης. Ανοιχτά πλέον οι μεγαλοϊδιοκτήτες του "Τηλέτυπου" και της "Multichoice", με χτεσινή ανακοίνωσή τους, στην οποία καταγράφουν τις "θέσεις" τους, επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση, για την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της ψηφιακής τηλεόρασης NOVA. Χωρίς δικαιολογία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει στην ΕΡΤ και στον ΟΤΕ την "έγκριση για τη σύναψη της σύμβασης".

Μέχρι τώρα η αντίθεση με την κυβέρνηση εκφραζόταν μέσα από τη σκληρή επίθεση της εφημερίδας του Χρήστου Τεγόπουλου και λόγω του "Ξυστού". Στη μακροσκελή χτεσινή ανακοίνωση, οι μεγαλοϊδιοκτήτες εμφανίζονται "ενωμένοι" στο θέμα της ψηφιακής. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην επιστολή που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό πριν μερικές μέρες.

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό - την οποία χτες έδωσαν στη δημοσιότητα - οι Χρήστος Λαμπράκης, Γιώργος Μπόμπολας, Χρήστος Τεγόπουλος, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Θεμιστοκλής Αλαφούζος χαρακτηρίζουν νομικά ανεπίτρεπτη τη μη παροχή αδείας λειτουργίας στη NOVA και μιλούν για "έμπρακτη παρεμπόδιση". Ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, σε διαφορετική περίπτωση η "Multichoice" θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και με τη χτεσινή τους "κίνηση" οι μεγαλοϊδιοκτήτες του "Τηλέτυπου" και της "Multichoice" επιχειρούν να πιέσουν την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει την άδεια να εκπέμψει η NOVA, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι κάθε μήνας καθυστέρησης επιβαρύνει την εταιρία με "σημαντικά χρηματοοικονομικά έξοδα". Δηλώνουν μάλιστα ότι η λειτουργία της NOVA δεν αποκλείει τη δυνατότητα μελλοντικής δραστηριοποίησης στον τομέα αυτό και οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερομένου φορέα. Από την ανακοίνωση δε λείπουν και αιχμές κατά της κυβέρνησης, ότι με την άρνησή της για παροχή άδειας εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων, προφανώς των Κόκκαλη και Κυριακού. Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το MEGA είναι το "μόνο κανάλι που λειτουργεί υπό συνθήκες νομιμότητας και ιδιαίτερα στη μετοχική του σύνθεση" και πως εάν "επιδίωξη είναι η συμμετοχή και άλλων καναλιών στο υπό διαμόρφωση σχήμα, αυτό αφορά άλλου είδους σκοπιμότητες" και όχι την "πολυφωνία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεταβιβάσεις μετοχικών πακέτων (2006-02-02 00:00:00.0)
Από διαπλοκή... σε διαπλοκή (2000-12-22 00:00:00.0)
Αναβολή απόφασης για την ψηφιακή (1999-05-18 00:00:00.0)
Προς ψηφιακή "ανθοδέσμη" τηλεοπτικών καναλιών (1998-12-18 00:00:00.0)
Δε βιάζεται η κυβέρνηση (1998-05-19 00:00:00.0)
Η σύγκρουση μαίνεται (1998-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ