Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Σε νέα τροχιά όξυνσης οι σχέσεις

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ενα βήμα πιο κοντά στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα σε Ποντγκόριτσα και Βελιγράδι έκανε χτες ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καθώς παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου διόρισε τον υποψήφιο του κόμματός του και πρώην Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μομίρ Μπουλάτοβιτς στη θέση του επόμενου ομοσπονδιακού πρωθυπουργού της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας.

Ο Μπουλάτοβιτς είναι ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος (SNP), που είναι ο κυριότερος αντίπαλος του Προέδρου του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Δημοκρατία, που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 του μήνα.

Το νήμα των εξελίξεων για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Κόντιτς από τον Μπουλάτοβιτς είχε κινήσει η ψήφιση της απομάκρυνσης του πρώτου από την πλειοψηφία των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, η ενέργεια αυτή προκαλεί πολιτική και συνταγματική κρίση μεταξύ Μιλόσεβιτς και πολιτικών αξιωματούχων του Μαυροβουνίου, καθώς οι τελευταίοι έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θα αναγνωρίσουν ούτε θα συνεργαστούν με την κυβέρνησης Μπουλάτοβιτς! Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα - μετά την έκτακτη συνεδρίασή του - το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ