Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διαζύγιο Ιωαννίδη - ΑΕΚ

Απομακρύνεται στο τέλος του μήνα ο "ξανθός" μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρωλίγκα

Το τέταρτο παιχνίδι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μόλις έχει τελειώσει. Ακόμα και στα δημοσιογραφικά θεωρεία, επικρατεί αναβρασμός. Οι φέροντες την οπαδική ταυτότητα, αδυνατούν να πιστέψουν ότι η φιναλίστ του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, θα απουσιάσει από την Ευρωλίγκα της νέας περιόδου. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τους μειώνει ως οπαδούς. Ο Πρέλεβιτς απέτυχε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και ακούει τα εξ αμάξης. "Αχρηστε... σε πληρώνουμε εκατοντάδες εκατ. κι εσύ...". Ακόμα και ο πολύς πλέι μέικερ Κλ. Κολτεμπέλα, που σε 21 λεπτά σημείωσε 5 πόντους και δεν έδωσε ούτε μία τελική πάσα, χρέωσε όλα τα άσχημα στον συμπαίκτη του. "Εγώ αγαπάω και πονάω την ομάδα και επί 40 λεπτά τα έδωσα όλα, αλλά κάποιος άλλος δεν το έκανε" δήλωσε.

Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Σιγάλας;

Λίγο αργότερα, στο κέντρο Τύπου, Ιβκοβιτς και Ιωαννίδης έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς. Ο Σέρβος δεν είχε λόγο να είναι πικραμένος. Ο Ολυμπιακός για όγδοη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το "παρών" στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν εκμεταλλεύτηκε όμως τη στιγμή. "Ηταν μια χαμένη χρονιά για την ομάδα μου. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν παρά τα προβλήματα. Είχαμε την καλύτερη γραμμή ψηλών, αλλά κι οι τρεις υποβλήθηκαν σε εγχειρήσεις. Αν σκεφθεί κανείς ότι το καλοκαίρι χάσαμε τους Ρίβερς και Σιγάλα, θα καταλάβει ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να αντέξει", υπογράμμισε. Ο Ιβκοβιτς που συνεχίζει στους "ερυθρόλευκους" και τη νέα περίοδο, με λίγες κουβέντες περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στη συνέχεια. Χόκινς τέλος. Από την ξένη αγορά θα αναζητηθεί πιο αξιόπιστη λύση στη θέση του πλέι μέικερ. Επιπλέον, η αναφορά στον Σιγάλα δημιούργησε την εντύπωση ότι ο διεθνής γκαρντ που χτες κατατάχτηκε στο ναυτικό, ίσως επιστρέψει στον Πειραιά. Οσο για τους ψηλούς; Ολα θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Τάρλατς.

ΑΕΚ: Διαφορές φιλοσοφίας...

Ο Γ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε πετυχημένη τη χρονιά για την ΑΕΚ. "Χάσαμε την ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Αν είχε γίνει το 2 - 0, όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο τελικός κυπέλλου με τον Αρη και το τρίτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν σταθμοί για την ομάδα μου, αλλά έτσι ήθελε το σενάριο" συμπλήρωσε, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαιτησία. Σε μια άλλη γωνιά του γηπέδου, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Γ. Φιλίππου εξέφραζε δημόσια τη διαφωνία του. "Η χρονιά και βέβαια ήταν αποτυχημένη. Πολλοί από τους παίκτες αξίας που είχαμε, στο τέλος της περιόδου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Δεν υφίσταται πρόβλημα στις σχέσεις διοίκησης - προπονητή, υπάρχει όμως διαφορά φιλοσοφίας" τόνισε.

Ολα δείχνουν ότι στο τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί επίσημα το διαζύγιο Ιωαννίδη - ΑΕΚ. Αφορμή, ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα. Αιτία, οι σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες. Στα κρίσιμα παιχνίδια, ελάχιστοι έπαιξαν για τη φανέλα και τον προπονητή.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 54 - 58

ΑΕΚ: Κολτεμπέλα 5 (1), Λάσα 23 (7), Πρέλεβιτς 6 (1), Χατζής 2, Λάρσεν 6, Κακιούζης, Τσακαλίδης 2, Αντερσεν, Αλεξάντερ 10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 6, Βούκσεβιτς 6, Παπανικολάου 17 (1), Φασούλας 7, Τόμιτς 4 (1), Τάρλατς 6, Καρνισόβας 12, Ρότζερς.

  • Το ελληνικό μπάσκετ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου '98 - '99 θα εκπροσωπήσουν:

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

Ευρωπαϊκό κύπελλο: ΑΕΚ, Αρης

Κύπελλο Κόρατς: Πανιώνιος, Απόλλωνας, Ηράκλειο, Παπάγου.

Γ. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνήθεις... ύποπτοι (2002-01-10 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα την πρόκριση (1998-03-06 00:00:00.0)
Με τον αέρα του φαβορί (1998-02-04 00:00:00.0)
Αγκυρα στην κορυφή (1998-01-23 00:00:00.0)
"Στρατιώτες" κατά "στρατηγών" (1997-10-01 00:00:00.0)
Αισιοδοξία και σκληρή γλώσσα (1997-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ