Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Με την κάλυψη του ΟΑΕΔ τα ρουσφέτια

Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ της Νίκαιας, σε ρόλο άτυπου "γραφείο Τύπου" του δημάρχου, επιτέθηκε σε δημοτικό σύμβουλο της "Δημοκρατικής Ενότητας", με αφορμή αίτημα για έλεγχο στις προσλήψεις στο δήμο!

Μέσα από μία πρωτοφανή και απρόκλητη φραστική επίθεση του προϊστάμενου του ΟΑΕΔ της Νίκαιας εναντίον δημοτικού συμβούλου της "Δημοκρατικής Ενότητας", φάνηκε χτες ακόμη πιο πολύ το μέγεθος της ρουσφετολογικής πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, ο Δημήτρης Σεϊτανίδης,δημοτικός σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας", πήγε στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στη Νίκαια για να καταθέσει έγγραφο της Κίνησης προς τον Οργανισμό, με ερωτήματα για τις προσλήψεις που έχει κάνει ο δήμος από αυτόν. Μαζί με το έγγραφο προς τον ΟΑΕΔ κατατέθηκε και η επιστολή της "ΔΕ" προς το ΑΣΕΠ όπου ζητούσε ανάλογα στοιχεία, αφού ο δήμαρχος, σε μία επίδειξη αδιαφάνειας, αρνείται εδώ και μήνες να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο δημοτικός σύμβουλος απευθύνθηκε στο διευθυντή του παραρτήματος και αυτός με τη σειρά του τον παρέπεμψε σε υπάλληλο για να υποβάλει το έγγραφο υπηρεσιακά. Ενώ αυτή η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, εμφανίστηκε ο διευθυντής με τον προϊστάμενο του παραρτήματος.

Οταν ο δημοτικός σύμβουλος είπε στον προϊστάμενο το αίτημα της Κίνησης, ο τελευταίος του απάντησε πως όλα είναι κανονικά και πως οι προσληφθέντες στο δήμο δουλεύουν στις προβλεπόμενες θέσεις. Τότε ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να του δοθεί αυτή η απάντηση εγγράφως.

Αυτό ήταν! Παρουσία του διευθυντή και πολιτών, ο προϊστάμενος έχασε την ψυχραιμία του, "μεταμορφώθηκε" από δημόσιο υπάλληλο σε υπερασπιστή της σημερινής δημοτικής αρχής και άρχισε να φωνάζει πως αν ο ΟΑΕΔ έκανε έλεγχο στο δήμο θα αναγκαζόταν να απολύσει 200 ανθρώπους! Ως εκ τούτου "συμπέρανε", αναφερόμενος στη "ΔΕ", πως "αυτοί είσαστε εσείς οι δημοκράτες", "κάνετε ότι ενδιαφέρεστε για την ανεργία" και κάλεσε τη "ΔΕ" να τα καταγγείλει όλα αυτά στον κόσμο, υπονοώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα "εκτεθεί".

Στην απάντηση του δημοτικού συμβούλου πως στη Νίκαια υπάρχουν 15.000 άνεργοι που έχουν δικαίωμα να μάθουν τον τρόπο πρόσληψης στο δήμο και τη δουλιά των προσληφθέντων εκεί, η απάντηση ήταν "έβγα έξω από δω"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ