Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη...
  • Αρχίζει σήμερα το 17ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην παραλία του Λευκού Πύργου (διάρκεια μέχρι 7/6, ώρες λειτουργίας 6 - 11μμ, Κυριακές και 10.30πμ - 1.30μμ). Φέτος 250 εκδότες θα παρουσιάσουν περισσότερους από 30.000 τίτλους βιβλίων (ελληνικής και ξένης παραγωγής). Θα υπάρχει και ειδικό περίπτερο του Διαβαλκανικού Βιβλίου Πολιτισμού με εκδόσεις από τη Ρουμανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία και Αλβανία.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το θάνατο του Ρήγα Φεραίου και στα 200 χρόνια από τη γέννηση του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, οι οποίοι θα τιμηθούν με εκδήλωση στις 29/5, στο χώρο του Φεστιβάλ, με ομιλητές τους Γιώργο Αναστασιάδη (καθηγητή του ΑΠΘ) και Ντίνο Χριστιανόπουλο (λογοτέχνη).

  • Η 13η Εβδομάδα Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Β. Ελλάδας ξεκινάει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 31/5, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης (ΠΚΘ), με συμμετοχή εννέα σχολικών θιάσων (οι παραστάσεις θα αρχίζουν 8.30μμ. είσοδος ελεύθερη). Η μη διαγωνιστική "συνάντηση" στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών μέσω της θεατρικής έκφρασης. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία για πολιτιστικές δράσεις - αντιδράσεις - αναζητήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιφέρειά της, παρέχοντας τη δυνατότητα μιας σφαιρικότερης ενημέρωσης.

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στον 2ο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ