Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με αφορμή ένα έγκλημα

Με την πολυβραβευμένη ταινία "Αναπαράσταση", η ΝΕΤ συνεχίζει το αφιέρωμά της στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Πρόκειται για ένα πολιτικοκοινωνικό δράμα, γυρισμένο το 1970. Ο Ελληνας σκηνοθέτης, με αφορμή ένα άγριο έγκλημα που γίνεται σε κάποιο χωριό της Ηπείρου, επιχειρεί μια κριτική ματιά στην Ελλάδα του 1970 και στο κοινωνικό περιβάλλον της επαρχίας. Παίζουν η Τούλα Σταθοπούλου, που, για την ερμηνεία της, απέσπασε βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1970, ο Γιάννης Τότσικας, ο Θάνος Γραμμένος, ο Πέτρος Χοϊδάς, ο Νίκος Αλευράς και ο Τώνης Λουκουρέσης. Η "Αναπαράσταση" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κέρδισε επίσης βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο φωτογραφίας στον Γιώργο Αρβανίτη (ΝΕΤ 23.00).

Ο Σίντνεϊ Λιούμετ υπογράφει την ταινία "Η γοητεία της εξουσίας",στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Τζούλι Κρίστι."Η γοητεία της εξουσίας" δεν είναι από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη, αλλά δεν παύει να έχει ενδιαφέρον, να διαθέτει συγκίνηση, αλλά και χιούμορ. Ο Λιούμετ επιδιώκει να κριτικάρει τους αμερικανικούς θεσμούς. Η ταινία του επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα των ίματζ μέικερ των πολιτικών και στα βρόμικα παιχνίδια που παίζονται, προκειμένου οι πελάτες τους να νικήσουν. Ετσι, ο Πιντ Σεντ Τζον οργανώνει προεκλογικές εκστρατείες και λανσάρει πολιτικούς, όπως θα διαφήμιζε μια μάρκα σαπουνιού. Ο διαφημιστής θα είναι ο δημιουργός της "εικόνας" του πολιτικού, αφού αυτός θα κανονίσει το ντύσιμο, τις κινήσεις του και όλες τις προς τα έξω δραστηριότητές του. Ο Πιντ, όμως, κάποια στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με τον παλιό του εργοδότη, που υποστηρίζει τον αντίπαλο υποψήφιο (ΕΤ - 1 22.40).

"Τρελό γουικέντ του Μπέρνι Νο 2",είναι ο τίτλος της κωμωδίας του Ρόμπερτ Κλέιν. Ο Μπέρνι είναι νεκρός, αλλά είναι και κάτοχος δύο εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ο Λάρι και ο Ρίτσαρντ κάνουν τα πάντα για να τα οικειοποιηθούν. Ετσι, δε διστάζουν να κλέψουν το πτώμα του Μπέρνι από το νεκροτομείο και να το πάρουν μαζί τους στην Τζαμάικα, προσπαθώντας να το... αναστήσουν. Στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν διάφορες κωμικές περιπέτειες, ενώ δύο γκάνγκστερ θα βρεθούν στο δρόμο τους, δυσκολεύοντας τα σχέδιά τους. Παίζουν οι Αντριου Μακάρθι και Τζόναθαν Σίλβερμαν (ΕΤ - 3 23.00).

Στη 01.00 η ΕΤ - 3 θα προβάλει το ψυχολογικό, ερωτικό θρίλερ του Τζένιφερ Λιντς "Τεμαχίζοντας την Ελενα".Ενας χειρουργός, που κουβαλά παιδικά τραύματα, ερωτεύεται παράφορα μια αισθησιακή γυναίκα, την Ελενα, που δεν τον σέβεται και εκμεταλλεύεται την αδυναμία που της έχει, ταπεινώνοντάς τον συστηματικά. Η γυναίκα έχει γίνει ψύχωση στον χειρουργό και θα κάνει τα πάντα για την κρατήσει κοντά του. Η ευκαιρία του δίνεται, όταν η Ελενα τραυματίζεται σε αυτοκινητικό ατύχημα. Την κλειδώνει σπίτι του και αναλαμβάνει τη φροντίδα της. Μόνο που τα πράγματα θα εξελιχθούν τραγικά, αφού η παράνοιά του θα φθάσει μέχρι τα άκρα. Παίζουν ο Τζούλιαν Σαντς και η Σέριλιν Φεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ