Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εις το όνομα της τιμής

Μια κυριακάτικη ξεκούραστη αλλά γρήγορη ματιά θα ρίξουμε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της βδομάδας, για να δούμε αν πρέπει να περιμένουμε κάποια καλή ταινία ή να κανονίσουμε να διαθέσουμε τα βράδια μας διαφορετικά. Μα ας τα πάρουμε με τη σειρά, μέρα προς μέρα κι ας κάνουμε μια πρόχειρη επιλογή. Ετσι λοιπόν, η Δευτέρα ξεκινάει με μια "Αδίστακτη μητέρα" του Ιβ Σιμονό με την εξαιρετική Τζέιμι Λι Κέρτις. Πρόκειται για ένα θρίλερ του 1994 που αφηγείται την εξής ιστορία. Μια γυναίκα εγκαταλείπει ξαφνικά και χωρίς εξήγηση την οικογένειά της. Μετά από χρόνια ξαναγυρίζει σπίτι της με τον ίδιο ξαφνικό και απροσδόκητο τρόπο και βρίσκει το σύζυγό της που μένει με τα τρία παιδιά τους και την εκλεκτή της καρδιάς του. Ετσι σαν αρπακτικό, χωρίς ντροπή, μεταμέλεια, ή δισταγμό διεκδικεί και απαιτεί όλα όσα της ανήκουν, έμψυχα ή άψυχα, πρόσωπα ή αντικείμενα, σύζυγο και παιδιά που είχε η ίδια αφήσει πριν από καιρό. ΕΤ - 3 στις 01.00.

Μια ρομαντική ταινία μάς περιμένει την Τρίτη από την ΕΤ - 3 στις 23.30. Πρόκειται για το "Σοκ" του Ρόμπιν Ντέιβι με πρωταγωνιστή τον ωραίο Αλέν Ντελόν και την ακόμη ωραιότερη Κατρίν Ντενέβ. Ο Μάρτεν Τεριέ είναι ένας ανθρωποκυνηγός, με άλλα λόγια είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος. Μια τελευταία"αποστολή", ένας καινούριος έρωτας, μια προδοσία, μια δολοφονία και άλλα πολλά που συμβαίνουν στην ερωτική αυτή δημιουργία, συνθέτουν τον κορμό της ιστορίας. Μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα.

Την Τετάρτη από την "κινηματογραφική λέσχη" της ΕΤ - 1 στις 23.30 "Ο άγνωστος του εξπρές".Πρόκειται για ένα διασκευασμένο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ από τον Ρέιμοντ Τσάντλερ και σκηνοθετημένο από τον αξεπέραστο Αλφρεντ Χίτσκοκ. Σε ένα τρένο ένας παίχτης του τένις γνωρίζεται με κάποιον άνδρα που του προτείνει μια "έντιμη δουλιά". Να διαπράξει ένα έγκλημα κι αυτός με τη σειρά του να του το ανταποδώσει... Ο τενίστας θα δολοφονήσει τη γυναίκα του και εκείνος τον πατέρα του τενίστα που τον μισεί παράφορα. Θα είναι τα τέλεια εγκλήματα διότι δε θα υπάρξει κίνητρο... Μια πανέξυπνη ταινία γεμάτη αγωνία, υποψίες, εικασίες και σκηνές που γεμίζουν τρόμο το θεατή. Παίζουν: Φάρλεϊ Γκρέιντζερ και Ρόμπερτ Γουόκερ.

Τώρα, την Πέμπτη στις 21.45 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ θα προβληθεί μια εξαιρετική ταινία του Μάικλ Κλέιτον - Τζόουνς, με πρωταγωνιστές τον Λιαμ Νίμσον και την Τζέσικα Λανγκ. Είναι η αληθινή ιστορία του Ρομπ Ρόι: "Εις το όνομα της τιμής",η ιστορία που αφηγείται τη ζωή και το έργο ενός αγνού, αδιάφθορου και ατρόμητου Σκωτσέζου, που δε δίστασε να τα βάλει με τους παντοδύναμους ευγενείς της εποχής του. Που τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει τον πεινασμένο λαό με το μέρος του, να αφήσει το σπίτι του και τα ζώα να καούν από τους βανδάλους και τέλος να διακινδυνεύσει τη ζωή και την τιμή της αγαπημένης γυναίκας του. Κάποτε έρχεται η δύσκολη στιγμή που πρέπει να τα βάλει με τους Αγγλους, που ήρθαν να βοηθήσουν τους "ευγενικούς και νόμιμους ληστές" της χώρας του, και τέλος να νικήσει, να γίνει μύθος, να γίνει θρύλος. Να ξεπεράσει τον εαυτό του και την αίγλη που τον τυλίγει. Να γίνει ήρωας. Ενας ήρωας όμως, ποτέ δεν είναι μόνος, και ο Ρομπ Ρόι είχε όλον το λαό της Σκωτίας με το μέρος του γιατί ο ίδιος ήταν με το μέρος των καταπιεσμένων. Μια αξιόλογη ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ