Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο Χρηματιστήριο πάνε καλά...

Ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) από τον Σπ. Κουνιάκη (πρώην προέδρου της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης) μετά την πρόσφατη παραίτηση του Μ. Ξανθάκη,πραγματοποιήθηκε χτες σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αλ. Μπαλτάς,ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη λειτουργία και την ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου, ενώ επιπλέον μίλησαν τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΧΑΑ Μ. Ξανθάκης όσο και ο νυν Σπ. Κουνιάκης.

Ο Σπ. Κουνιάκης στη σύντομη ομιλία του, αφού επανέλαβε όσα ισχυρίζονται κατά καιρούς οι κυβερνητικοί ιθύνοντες περί δήθεν αναγκαιότητας για προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, ανέφερε ότι η επερχόμενη εποχή απαιτεί τολμηρά βήματα προκειμένου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αποκτήσει αξιοπιστία, να εναρμονιστεί με τα διεθνή πρότυπα και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει και να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα και εκκρεμότητες.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΧΑΑ Μ. Ξανθάκης, προέβη σε απολογισμό του έργου του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε:

  • Σε επίπεδο στρατηγικής πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τις επιπτώσεις από την υιοθέτηση του Ευρώ και από την επέλευση του 2000 στα ηλεκτρονικά συστήματα. Διατύπωσε επίσης την άποψη ότι πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές ενθάρρυνσης συγχωνεύσεων και εξαγορών των υφιστάμενων χρηματιστηριακών εταιριών προκειμένου να καταστούν κεφαλαιακά ισχυρότερες. @Σε επίπεδο διαφάνειας, προβολής της αγοράς και καλής λειτουργίας της, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης τρόπου βελτίωσης της ποιότητας των ορκωτών ελεγκτών, καθώς και θεσμοθέτησης συγκεκριμένων κανόνων διάχυσης από τις εισηγμένες εταιρίες προς το επενδυτικό κοινό της πληροφόρησης για τα οικονομικά τους στοιχεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ