Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Επιδρομές αιθιοπικών "Μιγκ" στην Ασμάρα

ΑΣΜΑΡΑ.-

Σε τροχιά σοβαρής επιδείνωσης έχουν μπει οι σχέσεις Αιθιοπίας - Ερυθραίας, με αφορμή τη διαφιλονικούμενη μεθοριακή περιοχή της Ζαλαμπέσα. Χτες, αιθιοπικά αεροσκάφη έκαναν δύο επιδρομές, βομβαρδίζοντας το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ερυθραίας, Ασμάρα.

Σύμφωνα με ξένες διπλωματικές πηγές, ένα αιθιοπικό "Μιγκ 23" κατερρίφθη από τα πυρά στρατιωτών της Ερυθραίας κατά τη διάρκεια της πρώτης επιδρομής, που άρχισε στις 14.00 (ώρα Ελλάδας). Στη διάρκεια της δεύτερης επιδρομής, άλλα τέσσερα "Μιγκ 23" της Αιθιοπίας έπληξαν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους του αεροδρομίου της Ασμάρας, μεταξύ των οποίων και ένα αεροσκάφος της Ζάμπιας.

Μετά απ' αυτά, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κάλεσε την Ερυθραία να περιορίσει σε τρία άτομα το διπλωματικό προσωπικό της στην Αντίς Αμπέμπα, δίνοντας προθεσμία μίας βδομάδας στα υπόλοιπα άτομα να αποχωρήσουν.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την έντονη ανησυχία χωρών, που έχουν πολίτες τους στο έδαφος της Ερυθραίας. Πρώτη, η Μ. Βρετανία ζήτησε από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ασμάρα, ενέργεια που αναμένεται να "μιμηθούν" σύντομα οι ΗΠΑ και η Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ