Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΑΥΣΤΡΙΑ 1 - 1
Η εμπειρία ισοφάρισε τα νιάτα

"Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς"... Ο 23χρονος Πιερ Νιανκά μ' ένα σλάλομ από αριστερά, ασυνήθιστο για αμυντικό, έδωσε στο 75 το έναυσμα για να ηχήσουν τα τύμπανα στις εξέδρες του εθνικού σταδίου της Τουλούζ, αλλά ο 34χρονος Τόνι Πόλστερ δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα εκμεταλλεύτηκε τη στιγμιαία σύγχυση των αμυντικών του Καμερούν και με βολίδα στο... παραθυράκι του Σονγκό διαμόρφωσε το τελικό 1 - 1. "Ενα παιχνίδι δεν πρέπει να θεωρείται χαμένο πριν το τελευταίο σφύριγμα", δήλωσε ο επιθετικός της Αυστρίας, ενώ ο Ρ. Σονγκ, που μαζί με τον "δικό" μας Ρ. Καλά ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της αφρικανικής ομάδας, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το... πέταγμα των δύο βαθμών. "Είμαστε αφελείς. Είχαμε στην τσέπη μας τη νίκη και εφησυχάσαμε", τόνισε.

Το παιχνίδι, στο μεγαλύτερο διάστημα, ποιοτικά κυμάνθηκε κάτω του μετρίου. Πολύ τρέξιμο, αλλά κι εύκολο πούλημα της μπάλας και από τις δύο πλευρές. "Πίστεψα στο γκολ γι' αυτό κι έβαλα τρεις επιθετικούς δέκα λεπτά πριν τη λήξη", υπερηφανεύτηκε ο προπονητής της Αυστρίας, Χ. Προχάσκα. Αφού γνώριζε ότι με τρεις επιθετικούς θα έφτανε στο γκολ, το ερώτημα είναι γιατί δε ρίσκαρε από την αρχή. Οι Καμερουνέζοι στηρίχτηκαν στην καλή τους άμυνα, αλλά επιθετικά τους έλειπε ο Ροζέ Μιλά, ο παίκτης που στα προηγούμενα Μουντιάλ έκανε τη διαφορά.

Κίτρινες κάρτες: Πφέφερ (Αυστρία), Ιπούα (Καμερούν).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σονγκό, Σονγκ, Νιάνκα, Γουόμε, Ανγκιμπό, Μπομά, Σιμό (65 Ολεμπέ), Ντο, Ιπούα (65 Γιομπ), Μπιγίκ (85 Τσαμί).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Κόνσελ, Φαϊερίγκερ, Σότελ, Πφέφερ, Σέρνι (83 Χάας), Κιμπάουερ, Μάχλιλ, Πφαϊφενμπέργκερ (83 Βάστιτς), Βελτ, Χέρτζογκ (83) Στόγκερ) Πόλστερ.

Η βαθμολογία: (Β όμιλος) Χιλή (2 - 2) 1, Ιταλία (2 - 2) 1, Καμερούν (1 - 1) 1, Αυστρία (1 - 1) 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ